КРИВИЧНА ЗБОГ ВУЧИЋЕВЕ АДРЕСЕ: Повереник за заштиту података о личности реаговао на текст "Данаса"

В. Н.

11. 08. 2022. у 22:04

ПОВЕРЕНИК за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић, поводом текста у новинама "Данас" у коме је објављена адреса председника Србије Александра Вучића, поднеће кривичну пријаву против Н.Н. учиниоца, због неовлашћеног прикупљања личних података.

КРИВИЧНА ЗБОГ ВУЧИЋЕВЕ АДРЕСЕ: Повереник за заштиту података о личности реаговао на текст Данаса

FOTO: Arhiva novosti

Повереник у саопштењу подсећа да Закон о заштити података о личности предвиђа и посебне случајеве обраде информација, у сврхе новинарског истраживања и објављивања у медијима, као и да је ова институција овлашћена да преко кривичне пријаве реагује у овом случају.

Председник Александар Вучић истим поводом изјавио је да сам неће предузимати ништа против било кога.

- Што се тиче адресе, све је то мало компликовано пошто су ми старија деца остала без мајке, па је, онако, без везе то што су урадили. Што се тиче њихових напада на мене, нека они терају свој посао, нек раде свој посао како хоће. Живимо у време кад свако себи дозвољава да буде бахат, арогантан, очекујући да држава реши све проблеме. Новинаре и новинске куће никада нисма тужио, па нећу ни сад - казао је шеф државе.

Лист "Данас" објавио је текст у којем је наведено да се не зна адреса председника Србије и да му се због тога не може уручити позив на суд. У чланку је наведено да он наставља да станује у приватном стану и да засада не планира да се пресели у неку од државних вила, а прецизно је наведена улица и кућни број.

Да је посреди кршење прописа, али и угрожавање безбедности председника Републике и чланова његове породице претходно су указали премијерка Ана Брнабић и министар полиције Александар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

МОЖЕ СТОМАК ДА ЗАБОЛИ Србин купио крофну са кремом - остао у шоку кад ју је пресекао и видео шта има у њој (ФОТО)