ДОЗВОЛЕ ЗА ПИНК, ХЕПИ, Б92 И ПРВУ: Биће расписан и конкурс за пету фреквенцију, слободну од 2012.

В. Ц. С.

30. 07. 2022. у 06:03

У НАРЕДНИХ осам година националне фреквенције имаће, као и до сада, телевизије Хепи, Пинк, Б92 и Прва, и радио-станице С, С2, Хит ФМ и Плеј радио.

ДОЗВОЛЕ ЗА ПИНК, ХЕПИ, Б92 И ПРВУ: Биће расписан и конкурс за пету фреквенцију, слободну од 2012.

Фото З. Јовановић

Ово је јуче, на ванредној седници, одлучио Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Чланови Савета такође су изгласали да се распише конкурс за пету слободну фреквенцију, која је до 2012. године припадала ТВ Авали. Конкурс за ову дозволу већ је расписиван два пута: 2013. године, када ниједан од кандидата (ТВ Нова и ТВ Коперникус) није добио довољан број гласова, и 2018, када су се пријавили Студио Б, Коперникус и БК Телеком, који такође нису испунили потребне услове.

Ове године конкурс је расписан само за четири дозволе, а пријавило се 14 телевизијских кућа: Пинк, Хепи, Нова С, Н1, Прва, Б92, ТВ Танјуг, Курир ТВ, Коперникус, ТВ К1, ТВ2, Вести (канал Пинка), БК и Уна. За четири радијске фреквенције конкурисало је седам радија: Радио С, Радио Балкан, Радио Невен, Национални радио Пулс Гроцка, Плеј радио, Радио С и Хит мјузик ФМ.

Рок за пријаве истекао је 20. јуна, после чега су у просторијама РЕМ-а челни људи медија представили своје елаборате о томе зашто баш њихова кућа заслужује националну покривеност и како планирају да испуне обавезе које прописује закон, потом су чланови Савета обишли све ове ТВ и радијске станице.

Највише полемике међу самим члановима Савета РЕМ-а изазвале су пријаве ТВ Пинк и Хепи. Први човек Пинка Жељко Митровић рекао је да ова телевизија у новој програмској шеми предвиђа 20 одсто информативног, 20 одсто документарног, културно-уметничког, научно - образовног и дечјег програма, 20 одсто реклама и 10 одсто забавно-музичког програма. Ријалити ће такође заузимати 20 одсто шеме и биће емитован после 23 часа. И Миломир Марић, главни и одговорни уредник Хепија, најавио је трећину информативног програма, трећину забавно-музичког, по пет одсто дечјег и културно-образовног, два одсто научног, осам одсто резервисаног за филмове и серије, осам за спорт и шест за "псеудоријалити". Он је констатовао да су они најкажњаванија телевизија у земљи и да се зато "поправљају" од 2020.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

БИЛО ИМ ЈЕ ЖАО ДА МЕ МАЛТРЕТИРАЈУ Коља о хендикепу: Гледам на то као на предност