УМЕСТО "ПАРОВА" ВЕРСКИ ПРОГРАМ: Седам телевизија које конкуришу за националне фреквенције представило планиране шеме

В. Ц. С.

14. 07. 2022. у 07:39

"ПАРОВИ" се неће вратити на ТВ Хепи, која ће, уместо тога, увести такозване неприсилне ријалитије, снимане на отвореном, али и уврстити верски и програм на језику националних мањина.

УМЕСТО ПАРОВА ВЕРСКИ ПРОГРАМ: Седам телевизија које конкуришу за националне фреквенције представило планиране шеме

Миломир Марић, Фото Танјуг

Ово је само једно од обећања које се јуче чуло на седници Савета РЕМ-а, на којој је седам телевизија образлагало елаборате поднете на конкурс за добијање националне фреквенције.

Поред ТВ Хепи, будуће програмске шеме "бранили" су ТВ Пинк, која је конкурисала за две фреквенције (ТВ Пинк и Вести ТВ), БК ТВ, УНА, Нова С и Н1.

Како се могло чути од Жељка Митровића, власника Пинка, обе његове телевизије заслужују националне фреквенције јер су, како је рекао, самоодрживе, јер је Пинк највећи продукциони систем у Европи, плаћа порез више него све остале телевизије заједно (20 милиона евра годишње) и приходује око 200 милиона евра годишње.

- Једини у Србији можемо да се издржавамо чак и ако нестану приходи од реклама у економској кризи - рекао је Митровић.

ТВ Пинк у програмској шеми предвиђа 20 одсто информативног, 20 одсто документарног, културно-уметничког, научно-образовног и дечјег програма (замерано им је на њиховом недостатку), исто толико и реклама, као и играног и забавно-музичког програма. Ријалити ће, такође, заузимати петину одсто шеме и биће емитован после 23 часа.

Екипа Пинка са власником Жељком Митровићем, Фото Танјуг

Ипак, чланице Савета Јудиту Поповић и Вишњу Аранђеловић занимало је чиме ове телевизије гарантују да ће се придржавати елабората, да неће ширити говор мржње и да се неће огрешити о етички кодекс.

- Регулатор увек може да нас казни или да нам одузме фреквенцију ако мисли да смо претерали - одговорио је Митровић.

Миломир Марић у име Хепија најавио је окосницу од 30 одсто информативног и толико забавно-музичког програма. Остало ће чинити садржај за децу (пет одсто), спорт, култура...

- Ми смо доказ да је батина из раја изашла. Најкажњаванија смо телевизија, па смо од 2020. почели да се поправљамо. Толико смо се променили да сами себе не можемо да препознамо. Од тада смо дигли гледаност за 17 одсто и то на информативи - рекао је Марић

Представник Н1 телевизије Игор Божић најавио је да да ће окосница ове куће бити информатива

На питање председнице Савета Рем Оливере Зекић да оцени објективност програма Н1, Божић је одбио да  одговори:

- Пристојни људи не говоре о себи, нека одговор дају гледаоци - рекао је Божић.

САВО ПОСТАО НОВИНАР

ПРЕЗЕНТАЦИЈАМА у РРА присуствовао је јуче и Саво Манојловић, из Покрета "Крени-промени" - као новинар Радио Гораждевца. Ова чињеница је посебно забавила председницу Савета РЕМ Оливеру Зекић, која га је неколико пута поздравила као колегу. Манојловић је седео у мајици са ликом Оливера Ивановића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЛОВАЧКИ САВЕЗ ПРЕТИ ТУЖБОМ КАРЛЕУШИ: Позвали и Топалка - шта он каже на то