МУЗИКА ЊЕГОВЕ МЛАДОСТИ: Патријарх Порфирије открио које песме је радо слушао

Novosti online

05. 07. 2022. у 23:36

НАЈМЛАЂИ члан породице Радио Београда – Радио 202 ових дана прославља 53 године од оснивања.

МУЗИКА ЊЕГОВЕ МЛАДОСТИ: Патријарх Порфирије открио које песме је радо слушао

Фото: Petar Milosevic

Рођенданска честитка стигла је и од патријарха Порфирија, који ће и учествовати у једној несвакидашњој емисији.

- Омиљена Двестадвојка у среду, у подне, емитоваће десетак песама које сам радо слушао. Ово је прилика да изразим наклоност према радију као медију и посебно према Двестадвојци уз коју сам у младости провео многе лепе сате - написао је на свом Инстаграм налогу патријарх Порфирије.

У овој несвакидашњој емисији, он ће представити свој избор поп и рок песама које су обележиле његове младалачке дане, а које и данас имају посебну симболику. Објаснио је и разлоге због којих је прихватио позив Радија 202 и припремио свој избор песама.

- Желео сам да искористим ваш позив да пошаљемо поруку пре свега младима, који и данас слушају музику са радија, кроз коју ће моћи, ето, да стекну некакав утисак шта су генерације којој ја припадам слушале у својој младости. И још додатно да пошаљем поруку, ако тако могу да кажем, да су и свештеници људи из народа, да су то неки људи од нас које смо ми успели као народ да изнедримо да би могли да служе свету литургију, али да су и они делили, као што и данас деле, све вредности којима живи један народ. То је случај и са патријархом. И подразумева се да воле музику. Сада сам припремио само делић песама и извођача које сам слушао у младости. Верујем да ћемо славити још много, много рођендана, па ето онда прилике да листу продужујемо и проширујемо од оних дана када сам ја био млад, па кроз време, све до наших дана - рекао је патријарх Порфирије у разговору за Двестадвојку.

За оне најнестрпљивије, Радио Београд 202 је на својим мрежама за сада открио само две од десетак нумера по избору патријарха Порфирија. То су "Knockin' On Heaven's Door" Боба Дилана и "Хоћу да знам" групе Партибрејкерс.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧУВАР ТАЈВАНСКОГ НЕБА: Тиен-Кунг 3 - домет 200 км, уништава више циљева одједном