РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Објављен најновији корона пресек

Novosti online

01. 07. 2022. у 16:39

У СРБИЈИ је у последња 24 сата регистрован 960 нови случај заразе корона вирусом, од тестираних 6.518.

РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ: Објављен најновији корона пресек

Фото: В.Н.

Нема преминулих пацијената.

На респираторима се налази 8 особа.

Институт Батут о порасту броја оболелих

У Србији се током последње две недеље бележи пораст броја оболелих од ковида 19 који је праћен и повећањем броја пацијената на болничком лечењу, саопштио је данас Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Како се наводи, на основу анализе података које тај институт свакодневно прикупља, очекује се постепени пораст броја оболелих, без наглих скокова.

Наводи се да се у Србији региструје омикрон варијанта САРС-КоВ-2 вируса и све његове субваријанте и додаје да је у поређењу са ранијим циркулишућим варијантама вируса мање вероватно да ће инфекције омикрон варијантом довести до озбиљног клиничког исхода који захтева болничко лечење или пријем у јединицу интензивне неге.

- У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и карактеристикама вируса, очекује се да ће епидемиолошка ситуација ковид 19 у наредном периоду бити стабилна и одржавати се на контролисаном нивоу - пише у саопштењу.

Свим грађанима који нису вакцинисани препоручује се да то сада учине, а они који су се вакцинисали са две дозе треба да приме бустер дозе вакцине и то прву бустер дозу најмање три месеца од последње вакцинације.

Друга бустер доза се препоручује особама са посебним ризицима од инфекције, а то су особе са хроничним обољењима и стањима ослабљеног имунитета, особе старије од 60 година и здравствени радници.

БОНУС ВИДЕО - СОФТВЕР САД "КРЕИРА" ЗУБЕ: На Стоматолошком факултету се отвара најмодернији едукативни центар

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ И У ОБИЉУ ЗЕЛЕНИЛА: Чувени хотел из ланца надалеко познатог по квалитету и доброј услузи