МИНИСТАР РУЖИЋ НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ: Све више матураната жели да студира у Србији

Љ.Б.

28. 06. 2022. у 20:18

МИНИСТАР просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је данас Правни факултет Универзитета у Београду, где су будући бруцоши полагали пријемни испит за упис на овај факултет.

МИНИСТАР РУЖИЋ НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ: Све више матураната жели да студира у Србији

Фото: Танјуг

- Правни факултет је у самом врху српског и европског високог образовања у области права и правних наука. О томе најсликовитије говори изузетно интересовање младих за студије на овом факултету и у условима  све веће конкуренције.  Ове године, укупан број места за будуће студенте прве године на овом факултету је 1.400, док ће држава финансирати студије њих 600 - рекао је  Ружић.

Број кандидата је 19.591 на свим факултетима. На Универзитету у Београду опредељено је укупно 15.053 места, а број пријављених  Министар је истакао да је "задовољство  видети да сваке године има велики број пријављених кандидата за студирање на најстаријем и највећем универзитету у Републици Србији".

- То је потврда квалитета рада факултета и професора. Морам да додам да и у другим универзитетским центрима постоји интересовање за студирање, посебно на атрактивним студијским програмима. Наш заједнички задатак је да стално проверавамо и унапређујемо квалитет рада на високошколским установама, и да своје стандарде стално усаглашавамо са стандардима европског образовног система - навео је Ружић.

Ове године, донета је одлука да се из буџета Републике Србије финансира укупно 36.626 будућих бруцоша, од тога Влада Републике Србије  финансираће 29.790 места, а Покрајинска влада 6.836.

Полагање пријемних испита на факултетима траје од 27. јуна до 1. јула, а објављивање резултата најкасније до 4. јула 2022. године.  Објављивање коначне ранг-листе је најкасније до 11. јула, а упис на факултете је након објављивања коначне ранг-листе Универзитета од 11. до 15. јула 2022.године.

У другом, септембарском уписном року пријављивање кандидата је 1. и 2. септембра, а полагање пријемног испита је 5. и 6. септембра. Објављивање коначне ранг листе је најкасније до 12. септембра, док је упис од 12. до 15.септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КОЛИКО ЈЕ СТРОГ БИО ДУШАНОВ ЗАКОНИК За блуд да се руке одсеку и нос сареже - ово су биле казне за силоватеље и педофиле