ДАН И СЛАВА ЖАНДАРМЕРИЈЕ Вулин: Изнад њих постоји већа вредност од живота, то је трајање нације и слободе

Novosti online

28. 06. 2022. у 11:13

ИЗАСЛАНИК председника Републике Србије Александра Вучића министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас обележавању Дана Жандармерије и крсне славе ове елитне јединице - Видовдана.

ДАН И СЛАВА ЖАНДАРМЕРИЈЕ Вулин: Изнад њих постоји већа вредност од живота, то је трајање нације и слободе

Фото: МУП

Изасланик председника Републике Србије министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да Жандармерију чине честити људи спремни да се жртвују за свој народ и отаџбину, зато што знају да је трајање нације и слободе вредност већа од живота.

- Није Жандармерија случајно изабрала светог великомученика кнеза Лазара, није га изабрала зато што је датум згодно пао, већ га је изабрала зато што се његовим идеалом и његовим примером желела водити. Спремност да се жртвујеш за свој народ, спремност да ставиш интересе свих изнад себе самог јесте оно што Жандармерију чини вредном понављања. Жандармерија је сачињена од људи који знају да изнад њих постоји већа вредност од живота. То је трајање нације и слободе. Срби не знају да трају ако нису слободни, а за слободу су спремни да учине све. За мир скоро све, за слободу све. Поносан сам што данас стојим пред људима чија част се не доводи у питање - истакао је изасланик председника Републике Србије министар унутрашњих послова Александар Вулин, честитајући свим припадницима Жандармерије и српском народу Видовдан.

Министар унутрашњих послова истакао је да је председник Србије Александар Вучић човек који је изборио право српском народу да се сећа и да буде поносан на себе и изразио велику захвалност припадницима Жандармерије што у најтежим временима након 2000. године, када је било забрањено причати о подвизима и патњи српског народа, нису престајали да буду Срби.

- Председник Републике Србије Александар Вучић је човек који је поново изборио право српском народу да се сећа и да буде поносан на себе. Сећа се Жандармерија времена у којима смо чешће спуштали главу, него што смо је дизали. Сећа се Жандармерија времена у којима смо се правили да нас не боле ране косовске. Сећа се Жандармерија времена у којима смо стидљиво говорили о Републици Српској. Сећа се Жандармерија времена у којима смо морали да сакривамо своју снагу да не бисмо увредили оне који нису успели да нас дотуку и побију 1999. године. Сећа се Жандармерија да је морала да се прави да је не боле ране у Копненој зони и да се прави да не боле имена оних који више нису са нама, а да не смемо да питамо ко их је побио, да ли ће ико икада одговарати за њихове смрти. И зато велика захвалност сваком од вас што сте претрајали та времена, а нисте престајали да будете Срби и велика захвалност председнику Вучићу што нам је изборио право које више никада нећемо ником другом дати - да се сећамо и да будемо усправни, да будемо поносни - поручио је изасланик председника Републике Србије министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Командант Жандармерије Дејан Луковић истакао је да ће ова јединица наставити да се безусловно бори за очување мира и стабилности државе, изразивши велику захвалност председнику Републике Србије Вучићу и министру полиције Вулину за сву помоћ и подршку коју Жандармерија добија.

- У своје лично име и у име свих припадника Жандармерије захваљујем се председнику Републике Србије, руководству нашег министарства, на првом месту министру унутрашњих послова на подршци коју нам пружају у раду. Министар Вулин је од првог дана исказао изузетно интересовање за све аспекте и услове нашег рада и жељу да нам помогне у решавању свих проблема. Оваква подршка нам помаже да стално подижемо ниво опремљености и обучености наших припадника и јединица, а самим тим и квалитет послова које обављамо.Познајући наше припаднике и њихову пожртвованост и рад, знам да ће наша држава на Жандармерију моћи да се ослони и у будућности - поручио је командант Жандармерије генерал полиције Дејан Луковић.

Министру унутрашњих послова Александру Вулину уручена је посебна плакета за изузетан допринос развоју и јачању Жандармерије.

Пре почетка церемоније обележавања Видовдана одата је пошта свим преминулим и погинулим припадницима Жандармерије.

У Команди Жандармерије сечењу славског колача и прослави Видовдана присуствовали су и највиши руководиоци Министарства унутрашњих послова Републике Србије и друге високе званице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКО ЈА ЗАМИШЉАМ ПАКАО Снимак са плаже у Црној Гори изазвао бурне реакције: Радије бих седела код куће