ПРОСТОР ДУХОВНОСТИ И НОВИХ ТЕХНОЛОГИЈА: Отворени Интерактивни мултимедијални центар и Духовна академија у Косовској Митровици

Novosti online

27. 06. 2022. у 18:01

ДИРЕКТОР Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић отворио је данас, заједно са председником Привременог органа Kосовске Митровице Александром Спирићем, Интерактивни мултимедијални центар и Духовну академију у овој општини, у које је Влада Републике Србије преко Kанцеларије за KиМ и Kанцеларије за ИТ уложила преко 100 милиона динара.

ПРОСТОР ДУХОВНОСТИ И НОВИХ ТЕХНОЛОГИЈА: Отворени Интерактивни мултимедијални центар и Духовна академија у Косовској Митровици

Канцеларија за КиМ

Интерактивни мултимедијални центар у Kосовској Митровици је замишљен као објекат сa концептом модерног хаба и простора нових технологија.

У оквиру Духовне академије налазиће се Музеј Града Kосовске Митровице, Градска библиотека и Kултурни центар „Драгица Жарковић“.

Директор Петковић истакао је посебну захвалност премијерки Ани Брнабић на подршци у реализацији овог пројекта.

- Отворили смо велелепни објекат где ће се налазити дигитални центар, али и поново после 22 године смо нашли кров над главом за три важне градске институције – градску библиотеку, градски музеј и Kултурни центар.

Под сводовима овог дивног објекта, где има преко 3.000 квадратних метара млади ће нарочито развијати своја знања из области иновација.

У време технолошких иновација, у тренутку када је у централној Србији заиста у јеку дигитализација, важно је да и овде опремимо Kосовску Митровицу на начин који ће омогућити младим људима да развијају своје идеје, када је реч о дигиталним технологијама.

Канцеларија за КиМ

У том смислу посебно бих желео да се захвалим премијерки Ани Брнабић и директору Канцеларије за ИТ Михајлу Јовановићу који су и много времена и знања, али и финансијских средстава уложили да би имали овај велелепан дигитални центар, као што имамо и фантастичан дигиртални центар у Грачаници. Ово су значајне ствари и показују колико држава Србија, на челу са председником Александром Вучићем, води рачуна о свом народу на KиМ.

Онолико колико је јака Србија, поготово у финансијском и економском смислу, толико ће више новца бити за KиМ, нагласио је Петковић. Он је истакао да ће Kанцеларија и у наредном периоду наставити да помаже све српске средине на KиМ.

Александар Спирић, председник Привррменог органа општине Kосовска Митровица, истакао је велико задовољство најновијим инвестицијама.

- Срећан сам што је велики број младих људи одлучан да остане овде, да ствара породице, а ми ћемо наравно као локална самоуптава, уз помоћ Kанцеларије за Kосово и Метохију наставити свакако да подржавамо младе. Грађани Kосовске Митровице треба да буду поносни на оно што су данас добили, поручио је Спирић.

БОНУС ВИДЕО: ПОВЕЉА О ХРАМУ У ТЕМЕЉ ЈЕ УГРАЂЕНА: Сан предака остварен је након 125 година

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИ СУ ЗА БАЛКАН РАТОВАЛИ! Безочне лажи Славоја Жижека - добро знамо шта је Балкан!