ДОКАЗАЋЕМО ИСТИНУ И ПРАВДУ: Адвокат Алексић - Више од 3.300 захтева грађана да туже НАТО

Танјуг

12. 06. 2022. у 22:54

АДВОКАТ Срђан Алексић изјавио је вечерас да је добио више од 3.340 захтева грађана Србије који би желили да туже НАТО алијансу због канцера као последице употребе осиромашеног уранијума.

ДОКАЗАЋЕМО ИСТИНУ И ПРАВДУ: Адвокат Алексић - Више од 3.300 захтева грађана да туже НАТО

Срђан Алексић, Фото В. Данилов

- Имамо шансу пред нашим судом у Београду и доказаћемо истину и правду - рекао је Алексић и додао да покретање поступка очекује на јесен.

Одштета може да иде од 100.000, па и 300.000 евра, имајући на уму штету који су нам нанели, рекао је он и нагласио да наш живот вреди као и италијански. Немогуће је, како наводи, да НАТО има имунитет који су наводно добили потписивањем Партнерства за мир 2005. године, јер ретроактивни имунитет не постоји.

- Пред судом ћемо доказати узрочно-последичну везу и НАТО пакт ће одговарати за све последице настале употребом осиромашеног уранијума - рекао је Алексић.

Он је подсетио да је његов колега Италијан успешно добио више од 300 правоснажних пресуда и да наставља да побеђује на суду.

- Он је део мог правног тима, зајенички заступамо наше грађане пре свега војнике и полицајце који су бранили нашу земљу", рекао је Алексић и додао да им се јављају и Албанци из Пресева и Бујановца где је бачено више од две тоне осиромашеног уранијума само на Врање, од укупно 15 тона колико су из алијансе признали да су бацили. Сматрамо да је бачено много више и то ћемо на суду успети да докажемо - рекао је адвокат.

Живи клијенти морају да дају узорак крви, а од покојних ће узорци бити узети путем биопсије, како би у Торину нано технологијом било утврђено присуство тешких метала и осиромашеног уранијума, рекао је Алексић.

Према његовим речима, захваљујући тој докторки из Торина и њеним извештајима више од 300 пресуда донето у корист италијанских војника.


БОНУС ВИДЕО - УЗНЕМИРУЈУЋЕ: На данашњи дан 1999. бомбардован мост у Трстенику - погледајте аутентичне снимке

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању