НА ШТАНДУ И НАСТУП ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Патенти ПР-ДЦ-а први пут пред домаћом публиком (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлајн

24. 05. 2022. у 17:11

ОД ДАНАС до 27. маја, на Београдском сајму одржава се 64. Међународни сајам технике, а домаћа јавност по први пут може да види како изгледају патенти ПР-ДЦ.

НА ШТАНДУ И НАСТУП ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Патенти ПР-ДЦ-а први пут пред домаћом публиком (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Н.Скендерија

Међународни сајам технике одржава се под слоганом "Иновације пред вашим очима".

Посетиоцима из Србије и региона на сајму се представља се и Пинков истраживачко-развојни центар (ПР-ДЦ).

Овим поводом јуче се на Инстаграму огласио први човек компаније Жељко Митровић. 

- Од сутра на Бг сајму технике, Пинков Истраживачко-развојни центар ПР-ДЦ, излаже све своје летелице и друге производе! Сви сте позвани! - написао је Митровић уз снимак на Инстаграму. 

Осим што од данас заинтересовани могу да се упознају са патентима на којима ради тим инжењера у овој компанији, посетиоце је данас дочекао и наступ Жељка Митровића, односно ди-џеј Жекса, на Афтерwорк матинеу на штанду Пинковог истраживачко-развојног центра у хали 3 Београдског сајма.

Након највећих светских догађаја посвећених иновацијама и технологијама на којима је ПР-ДЦ излагао, попут ЕXПО 2020 у Дубаију и УМЕX 2022 у Абу Дабију, сада је и посетиоцима сајма из Србије и региона представљена ИКА серија дронова – која обухвата дронове ИКА-50, ИКА-20, ИКА-МИНИ и ИКА-01 – картинг са млазницама, летећи аутомобил (енг. флyинг цар), али и симулатор лета.

Јавност у Србији сада има прилику да се по први пут уживо увери зашто су патенти ПР-ДЦ изазвали велико интересовање на иностраним сајмовима и због чега је компанија ПР-ДЦ отпочела масовну производњу дронова за светско тржиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗ ЈАДРАНА ВРЕБАЈУ 54 ВРСТЕ АЈКУЛА: Ево које су најопасније - десетак напада је забележено