ПОЧЕЛА САХРАНА МАТЕЈА ПЕРИША У СПЛИТУ: После погреба одржава се миса, Београђани се данас окупљају у Београду на води

Новости онлајн

23. 05. 2022. у 10:19

МЛАДИ Сплићанин Матеј Периш биће сахрањен данас у 10.30 часова на гробљу у Ловринцу у родном Сплиту, а после погреба од 11 часова почеће миса на Неславноцу у Цркви Светог Марка.

ПОЧЕЛА САХРАНА МАТЕЈА ПЕРИША У СПЛИТУ: После погреба одржава се миса, Београђани се данас окупљају у Београду на води

Фото: Танјуг

Подсетимо, младић је нестао у Београду 31. децембра, а после пет месеци потраге његово тело испливало је из Дунава прошле среде. Обдукција је показала да се Матеј, кога је тражио цео регион, утопио. Прошлог петка у Цркви Светог Анте у Београду одржана је миса и испраћај тела у Сплит. Осим оца Ненада, београдског надбискупа Станислава Хочевара и патријарха Порфирија, од Периша се опростио и велики број грађана.

- Жаловање на гробљу почиње у 10 часова, а после пола сата одржаће се и погреб. Када се све обави, биће служена и получасовна миса у Цркви Светог Марка - каже извор и наставља:

- Породица је још једном замолила да у миру и најужем кругу испрати Матеја. Његови другови, бродари и грађани Сплита опростиће се у шпалиру бродова у 18 часова - објашњава саговорник Курира.

Наиме, како пише Слободна Далмација, његова екипа, колегинице, колеге и бродари, спремају велики опроштај у самом срцу Сплита. Шпалир бродова биће у близини сплитске Трајектне луке. Такође и трајекти који ће се у том тренутку затећи у близини требало би да затрубе у спомен на Матејеву "ултиму партензу" (последњи полазак). На овај симболичан начин другари желе да одају почаст Матеју, а све би требало да се одвија након што сунце зађе. Подсетимо, Матеј је био скипер.

После најаве овог догађаја, у групама које су формиране током потраге, појавила се слична иницијатива. Грађани су поручили да се скупљају данас у 18 часова испред ресторана Саванова где је Матеј нестао и одају му последњу почаст.

- Он је волео Београд и докажимо му и да Београд воли њега. Драги Београђани и сви који желите, дођите у 18 часова да запалимо свеће и пустимо по балон у знак последњег поздрава Матеју и подршке његовој породици - наводи се у поруци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Ласерска хирургија простате - када и коме се препоручује?