"КУДЕ БАШ У ЛАПОВО" ОТИДЕ: Позоришно-филмски атеље КТЦ "Стефан Немања" снимио и пети аматерски филм

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

21. 05. 2022. у 17:56

КАД је пала прва клапа, сви смо попадали - рекао је в.д. директора Културно-туристичког центра "Стефан Немања" Лапово Александар Ђорђевић, који је пружио велику подршку снимању аматерског филма "Куде баш у Лапово?!"

КУДЕ БАШ У ЛАПОВО ОТИДЕ: Позоришно-филмски атеље КТЦ Стефан Немања снимио и пети аматерски филм

Фото КТЦ "Стефан Немања"

И није много погрешио, јер су се запослени у овој установи културе и глумци аматери својски потрудили да сниме пети филм Позоришно-филмског атељеа "Студио Д" КТЦ "Стефан Немања", који је, заправо, пародија на судбину некадашње велике грађевинске фирме, која је отхранила бројне Лаповце, њихову децу и унучад, а која је затворена после великог штрајка запослених. У филму се оживљава и Титово време, али на шаљив начин.

- Радња се дешава 1983. године, а описује догађај који се никада није догодио и слика људе који никада нису постојали. Приказујемо ситуацију у измишљеном Грађевинско-индустријском комбинату "25. мај", у коме су на сваком зиду Титове слике. За потребе филма, на Титов рођендан, 25. маја, подићи ћемо му споменик испред КТЦ "Стефан Немања", положићемо венац, трубачи "Весели Ресавци" свираће песму "Друже Тито, ми ти се кунемо", биће пионира, штафете, а уједно ћемо обележити и Дан фирме "25 мај". Специјални гост на прослави биће певач Зоран Ђорђевић и "Малић бенд". Стицајем околности истог дана доћи ће до смене директора у тој фирми - каже за "Новости" сценариста, редитељ и глумац Дејан Ивановић.

- Свако од њих има своју причу. Ја сам дошао из Ниша и пријатељи ме често питају "А, бе, куде баш у Лапово отиде?" Мој одговор је да нисам могао да бирам где ћу да се родим, али сам могао да бирам где ћу да живим. Заволео сам Лаповце, јер су веома срдачни, вредни и вољни да помогну. Ето, директор Ђорђевић је, поред свог посла, нашао времена да ориба прозоре на старом комбинату како бисмо снимили што боље кадрове, а велику помоћ пружила нам је и општина - оцењује Ивановић и додаје да је премијера филма 5. августа у 20 часова.

УМРЕО МИ ТАТКО

У филму глуми тридесетак глумаца аматера, који су се појављивали у претходна четири филма. Драгишу Пиштала, директора кога смењују, глуми Живота Денић, Снежана Миљић тумачи лик секретарице Цуце, Радован Раша Цалић финансијског директора Бабића, Јовица Николић глуми техничког директора Ћирића.

- Умрео ми татко, моја сестра му купила одело. А, бе, које ће му одело, не га спремамо за свадбу - једна је од досетки моје епизодне улоге Пироћанца Милета пинтера - каже Ивановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАХАРОВА: Џонсонова изјава је монструозна - мрачно, недуховито и веома вулгарно