ТАМО ИДУ САМО НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Војни рок је могуће служити и у чувеној 72. бригади за специјалне операције (ФОТО)

Новости онлине

21. 05. 2022. у 13:40

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас 72. бригаду за специјалне операције где је присуствовао обуци војника који добровољно служе војни рок у овој јединици. Како је министар Стефановић истакао, реч је о младим војницима који су најбољи од најбољих самим тим што су изабрани да војни рок служе у 72. бригади.

ТАМО ИДУ САМО НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ: Војни рок је могуће служити и у чувеној 72. бригади за специјалне операције (ФОТО)

Фото: Министарство одбране Републике Србије

Министра одбране у панчевачкој касарни „Растко Немањић“ дочекао је командант 72. бригаде генерал др Мирослав Талијан који га је упознао са актуелним стањем и активностима, након чега су добровољци под руководством инструктора извели приказ обуке за противтерористичка дејства у урбаној средини.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Сваки контакт са људима из 72. бригаде је привилегија. Све дане које сам имао прилику да проведем у овој јединици памтим као дане у којима сам научио нешто ново, али и увек још понешто о војничком позиву и љубави према Србији. И овде је то кључна ствар, у овој јединици се то заиста осећа, изузетан патриотизам и љубав према нашој земљи – рекао је Стефановић.

Министар је подсетио да су момци и девојке, који раде у 72. бригади, најбоље обучени у нашој земљи и да је реч о једној од најелитнијих јединица у овом делу Европе.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Имао сам ту прилику и част да данас видим наше момке који су на добровољном служењу војног рока. Овде се налазе 22 момка из целе Србије, који су дошли да добровољно служе својој земљи. Они су изразили жељу, видећемо да ли ће у томе успети, да након шест месеци добровољног служења војног рока остану у овој јединици као професионалци и да своје каријере наставе у елитној 72. бригади – рекао је Стефановић.

Министар је истакао и да је задовољан помацима у опремању 72. бригаде.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Овде се данас налази 20 Милоша, наших најсавременијих борбених возила, која је ова бригада добила. Они користе и „корнет“, користе најсавременије пешадијско наоружање и уз балистичку опрему и униформе које су најбоље у нашој војсци, а које има сваки припадник ове јединице, то је значајан квалитативни помак напред. Наш задатак је да им помогнемо у даљем опремању и изградњи објеката инфраструктуре који им недостају, како би њихова база у Панчеву била једна од најсавременијих - рекао је Стефановић.

Он се захвалио овом приликом команданту Бригаде бригадном генералу Талијану оценивши да је он покретач јединице.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Као њен командант сваки пут има слуха за сваког човека и труди се да ова јединица може да испуни сваки задатак који би пред њу ставили председник Вучић и наша земља. Не запоставља обуку и опремање и све оно што ове момке чини најбољима у нашој земљи. Хоћу још једном да им се свима захвалим на свему што чине, што за њих нема предаха, нема паузе, нема дана, ноћи, ни кише ни снега, ни било чега, за њих постоји само дужност и они ту дужност беспрекорно извршавају – рекао је министар одбране.

Бригадни генерал др Мирослав Талијан уручио је, на крају посете, министру Стефановићу плакету 72. бригаде за специјалне операције у знак захвалности за подршку јачању и опремању те јединице.

БОНУС ВИДЕО: ОНИ НАС ЧУВАЈУ - Српски војник има најсавременију борбену опрему за све изазове

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ХИТ: Србин залутао на нудистичку плажу у Грчкој, није веровао шта види