ВОЗАЧИ ОПРЕЗ НА АУТО-ПУТУ Е-80: Снег у зони тунела Сарлах, Пржојна падина и Прогон

Танјуг

01. 02. 2022. у 22:55

НА ауто-пуу Е-80, у зони тунела Сарлах, Пржојна падина и Прогон, смањена брзина кретања возила услед снежних падавина.

ВОЗАЧИ ОПРЕЗ НА АУТО-ПУТУ Е-80: Снег у зони тунела Сарлах, Пржојна падина и Прогон

Фото: А. Ровчанин

Возачима саветујемо да користе зимске пнеуматике, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

Снег повремено умереног интезитета пада на подручју Љига, Пожеге, Златибора, Сјенице, Ивањице, Краљева, Крушевца и Трстеника, саопштено је вечертас из АМСС.

На појединим путевима и у нижим пределима вожња може бити успореније и тежа собзиром да у овим, јужним, југозападним и источним крајевима треба очекивати деонице под снегом, а због хладног ваздуха постоји опасност и од залеђивања коловоза.

У планинским пределима возачи морају рачунати са вожњом по расквашеном или угаженом снегу висине до пет центиметара, додају из АМСС.

ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

На граничном прелазу Шид теретна возила чекају три сата да изађу из земље, док На Келебији и Батровцима чекају два сата, подаци су Управе граничне полиције.

Путеви Србије упозоравају на измене у режиму саобаћаја због радова на путевима, па тако на потезу од петље Бешка до петље Ковиљ сутра од 7 до 15 часова саобраћај ће се одвијати возном и претицајном саобраћајном траком.

На деоници петља Појате - Ћићевац до 1. новембра измењен је режим саобраћаја за потребе обезбеђивање улаза и излаза са градилишта током извођења припремних радова у склопу ауто-пута Е-761.

Возила се наизменично пропуштају на деоници Голо Брдо - ХЕ Ђердап 1 и тако ће бити до 15. фебруара од 7 до 17 часова сваког дана. 1

На деоници Црквине - Тутин до 1. јула обустављен је саобраћај због радова у пуном профилу пута. Алтернативни путни правац Пазариште - Дојевиће; Дојевиће - Нови Пазар; Нови Пазар - Брегови; Брегови - Тутин. За локални саобраћај - повремено пропуштање возила у току дневног дела дана. У току ноћи на снази потпуна обустава саобраћаја.

На пружном прелазу у Батајници затворен је привремено саобраћај за теретна возила пруге Београд Центар - Нови Сад - Суботица - Државна граница (Келебија). У току дана могуће су краткотрајне, повремене обуставе саобраћаја за путничка моторна возила.

Алтернативни путни правац за теретна возила је преко раскрснице Батајнички друм и краља Милана Зетског, до новоизграђене Батајничке петље, одакле се саобраћај преусмерава ка Угриновцима ка Добановачкој петљи и државном путу број 319. Алтернативни путни правац за категорије возила која законски не могу да користе ауто-пут је преко насељених места Нове Пазове, Старе Пазове, Војке, Крњешеваца и Угриноваца.

БОНУС ВИДЕО: СНЕГ У БЕОГРАДУ - Формиран бели покривач у главном граду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)