ПАЦИЈЕНТИ ОД КУЋЕ ДОНОСЕ ГРЕЈАЛИЦЕ: Због обнове хладна болница у Аранђеловцу

Б. Ца.

29. 01. 2022. у 07:00

ПАЦИЈЕНТИ Опште болнице у Аранђеловцу, која се реновира од марта 2020. године, током претходних ледених дана нису могли да се загреју у болничким собама.

ПАЦИЈЕНТИ ОД КУЋЕ ДОНОСЕ ГРЕЈАЛИЦЕ: Због обнове хладна болница у Аранђеловцу

Болница у Аранђеловцу

Проблем са грејањем настао је зато што нова котларница није могла да се прикључи на гасовод. Надлежни у болници и Општини Аранђеловац кажу да ће проблем који траје већ другу зиму бити решен до краја следеће седмице.

Од прошле године болница се греје на електрични котао који је купила Општина, да се привремено превазиђе проблем док радови не буду готови. Уз њега, како запослени и пацијенти кажу, температура у собама не може да "добаци" ни до 19 степени, а у операционој сали ни до 15.

- Радници су били принуђени да донесу своје радијаторе и грејалице, а пацијенти који нису донели своја грејна тела, смрзавају се у собама - каже за "Новости" Зоран Симић из Синдиката "Независност" Опште болнице Аранђеловац. - Моја ћерка је пре неколико дана оперисана и када је доведена из сале тресла се од хладноће. Однео сам радијатор, па је касније било боље.

Према речима председника Општине Аранђеловац Бојана Радовића, проблем је настао јер су се, упркос обимним радовима, трудили да ниједно одељење болнице не оде под кључ.

- За технички пријем котларнице, као и прикључење на гасовод, неопходне су поправке, које су нам наложили - објашњава Ранка Фуртула, руководилац одељења за инвестиције аранђеловачке општине. - Да би мајстори могли да приђу котлу, треба да преместимо рендгене у подрумске просторије које нису биле завршене. Очекујемо да до краја недеље све буде завршено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СУБОТУ, 28. МАЈ: Стиже велика промена времена