ТИНЕЈЏЕР (13) ПРЕБИО ПЕДИЈАТРА У КИКИНДИ: Дечак најпре псовао, а онда физички напао доктора у ординацији

Р.Ш.

28. 01. 2022. у 19:48

ДЕЧАК од свега 13 година, из околине Кикинде, насрнуо је на лекара Оливера Стојаковића у Дечијем диспанзеру у том граду и неколико пута га ударио у лице.

ТИНЕЈЏЕР (13) ПРЕБИО ПЕДИЈАТРА У КИКИНДИ: Дечак најпре псовао, а онда физички напао доктора у ординацији

Фото.Р. Шегрт

Инцидент се догодио у четвртак касно поподне, када је лекар, након прегледа детета, покушао да му узме брис из носа. Иако је информисао дечака да то није болно, он се разбеснео, па је најпре псовао доктора и медицински сестру, а онда га је неколика пута ударио по лицу.

Како сазнајемо, дечак је са села у којем живи код лекара у Дечији диспанзеру граду дошао са мајком, која није успела да га смири. Нико од пацијента који је чуо вику дечака није реаговао, јер су, вероватно, мислили да се ради о немирном детету које се плаши сваке лекарске интервенције.

Инцидент је пријављен полицији, у којој су нам потврдили да је патрола изашла на терен и утврдила да је инцидент починило малолетно, кривично неодговорно дете.

- Патрола је изашла не место догађаја, утврдила околности и обавестила Више јавно тужилаштви у Зрењанину – речено нем је у Полицијској управи у Кикинди.

Ово је један у низу насртаја пацијената на медицинско особље. Претпрошле године догодила су се два таква инциденета. Мокринчанин Милош Д. је напао екипу Хитне медицинске службе која је по позиву дошла на интеревенцију у његову кућу, а ножем је напао и патролу полиције. Након тога је осумњичен да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Испред ковид амбуланте Опште болнице у Кикинди жена, старија од 60 година, која је довела супруга на преглед, насрнула на медицинску радницу у скафандеру, тако што јој је ставила руку на лице и угурала је унутра. Пре неколико година, екипа Хитне службе нападнута је на једном слављу у селу Наково. На медицинско особље 2010. године, због смрти тромесечне бебе насрнуо је Д.Р. У анестезиолошкој соби Опште болнице он је поломио два медицинска апарата због чега је касније одговарао.

БОНУС ВИДЕО: 

ХАОС У ВРАЊУ: Запаљена четири аутомобила испред куће директора Паркинг сервиса

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОД МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА ВАЖНИЈА АДРЕСА: Други пут одбијена потврда оптужнице за злодела у загребачком логору Ракитје