МАЈКА ИХ ТУКЛА, ОТАЦ ПРИЈАВИО НАСИЉЕ: Снимци злостављања деце у Лесковцу шокирали јавност, случај још није завршен (ВИДЕО)

Novosti online

26. 01. 2022. у 22:33

СНИМЦИ на којима мајка удара своје двоје деце, малтретира их и вређа узнемирили су новембра прошле године српску јавност.

МАЈКА ИХ ТУКЛА, ОТАЦ ПРИЈАВИО НАСИЉЕ: Снимци злостављања деце у Лесковцу шокирали јавност, случај још није завршен (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Како су медији пренели, реч је о Н. С. из Лесковца, а читав случај полицији је пријавио њен супруг, односно отац девојчице и дечака, Александар С. Епилог ове узнемирујуће приче је, бар за сада, да мајка има права да сваког понедељка у трајању од два сата виђа децу у просторијама Центра за социјални рад у Лесковцу.

- Судском одлуком - привременом мером Основног суда у Лесковцу од 22. новембра 2021. године, мајка Н. С. остварује личне односе са својом малолетном децом сваког понедељка у трајању од 2 сата у контролисаним условима у просторијама Центра за социјални рад Лесковац - каже Предраг Момчиловић, директор ЦСР Лесковац.

Како додаје, у току је поступак пред надлежним правосудним органима који ће утицати на доношење коначне одлуке о томе коме ће од родитеља деца бити поверена на бригу и чување, а са којим родитељем ће бити регулисан начин одржавања личних односа.

Фото: И.Митић

Из Основног јавног тужилаштва (ОЈТ) у Лесковцу кажу да је поводом случаја Н. С. пред ОЈТ у току поступак предузимања доказних радњи. За то време деца су са оцем Александром.

- Деца су добро, али су и даље узнемирена. Ћерка мора на преглед код неуропсихијатра, уплашила се након што је мајка покушала да је отме у петак, 21. јануара. Деца су тада била код мог оца, она је наишла колима са мајком и викала деци: "Улазите унутра" - наводи Александар.

Како каже, том приликом, ћеркица је пала, и задобила лакше повреде.

- Тада је приведена, али је после 10 минута пуштена. Она има забрану приласка деци од новембра прошле године, дозвољено јој је да виђа децу од 10 до 12 у Центру за социјални рад, и јуче их је видела, ја сам то испоштовао и довео их. Такође, и ја имам забрану приласка њој - наводи Александар.

Сумња, додаје, и да га је пратила, као и да му је све што се у последња два месеца дешава веома стресно.

- Није ми стресно због мене, напомињем, него због деце. Најважније је да они буду добро - истиче отац.

Суд: Мајка нема забрану приласка

Основни суд у Лесковцу је 25. новембра прошле године донео решење којим се малолетна деца Ј. С. (7) и Т. С. (4) поверавају на самостално вршење родитељског права оцу А. С, наводе из Суда. Потврђују да је донета одлука да мајка виђа децу у просторијама ЦСР у Лесковцу и додају:

- Мајка нема забрану приласка својој деци, а наведени су дани у којима може да их виђа и на који начин. Мајка Н. С. је обавезана да доприноси издржавању своје малолетне деце, фиксним новчаним износом од 16.000 динара месечно за оба детета - наглашавају из Суда.

Додају да је оцу продужена хитна мера привремене забране контактирања и приласка Н. С., која мера ће трајати до 05. фебруара 2022. године, а потом је другим решењем од 22. јануара, према мајци Н. С. продужена хитна мера привремене забране контактирања и приласка оцу А. С. Та мера ће трајати до 24. фебруара.

БОНУС ВИДЕО - Насиље у породици на Карабурми

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу