СТРОГО ПОШТУЈТЕ СИГНАЛИЗАЦИЈУ И ПРОПИСЕ: Од данас до суботе тестирање брзе пруге Београд — Нови Сад и ноћу

Танјуг

26. 01. 2022. у 14:06

ТЕСТИРАЊА на прузи за велике брзине од Београда до Новог Сада од данас до суботе одвијаће се и у ноћним сатима, најавила је Инфраструктура железнице Србије.

СТРОГО ПОШТУЈТЕ СИГНАЛИЗАЦИЈУ И ПРОПИСЕ: Од данас до суботе тестирање брзе пруге Београд — Нови Сад и ноћу

Фото Танјуг

Тестирања на брзој прузи обављаће се дуж читаве деонице Београд — Нови Сад, у времену од 7.00 до 24.00 сата, а не како је до сада било до 17.00 сати.

Воз ће брзинама до 200 км на сат више пута дневно саобраћати брзом пругом током готово читавог дана.

Инфраструктура железнице Србије због тога апелује и упозорава учеснике у друмском саобраћају на путним прелазима у Батајници и Камендину да строго поштују саобраћајну сигнализацију и прописе, посебно када ови путни прелази буду повремено затварани због проласка мерних кола за динамичко тестирање брзе пруге.

У саопштењу се подсећа да су за време динамичких тестирања на траси брзе пруге Београд — Нови Сад у функцији два путна прелаза и то у железничкој станици Батајница и у Камендину. Они се повремено затварају у време проласка мерних кола којима се обавља динамичко тестирање брзе пруге, а обезбеђено је и присуство Саобраћајне полиције.


Инфраструктура железнице Србије поново упозорава грађане да је на прузи за велике брзине Београд — Нови Сад, на којој су у току динамичка испитивања, пешацима и друмским возилима забрањено прелажење на недозвољеним местима, на дивљим прелазима и на непрописан начин.

БОНУС ВИДЕО: 

Модернизација и реконструкција железничког саобраћаја настављају се убрзаним темпом и у овој години

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДОЈАВЕ О БОМБАМА И НА КОСМЕТУ: Евакуисана средња школа у Приштини