ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ОПРОСТИО СЕ ОД ЛАВРЕНТИЈА: Вечан ти помен достоблажене и приснопамјатне оче и брате

Novosti online

23. 01. 2022. у 20:41

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије опростио се од владике Лаврентија.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ОПРОСТИО СЕ ОД ЛАВРЕНТИЈА: Вечан ти помен достоблажене и приснопамјатне оче и брате

Фото принтскрин инстаграм

Он је на свом инстаграм налогу написао:

Данас око 17.00 часова у скромном, монашком обиталишту у Шапцу Спаситељ се обратио владики шабачком Лаврентију речима: Слуго добри и верни - уђи у радост господара свога! Ми се са тугом опраштамо од овог дивног архијереја и молимо Богу за покој његове душе, и у исто време се питамо шта нам то Бог указује када је овај час изабрао да себи позове најстаријег српског архијереја.

У личности владике Лаврентија сабрале су се најлепше особине које су красиле ону плејаду српских архијереја који су у доба блаженог спомена патријарха српског Германа пуног тешких искушења, чували и очували Виноград Господњи засађен у српском народу. Уз поштовање сваке личности, нежну љубав према свом народу и спремност на помоћ свакоме у невољи, самопрегор, здраво родољубље, мудро избегавање непотребних сукоба и спремност на компромис на добро Цркве и народа, љубав према богослужењу, али и према књижевности и неговање народне културе, ово поколење архијереја, а посебно владику Лаврентија, красила је потпуна и безусловна оданост Цркви, њеном устројству, поретку и њеном јединству. Ето, то нам, мислим Бог и поручује данас када је после 64 године монашке и 55 година архијерејске службе, у своје Царство позвао епископа шабачког Лаврентија.

Вечан ти помен достоблажене и приснопамјатне оче и брате Лаврентије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБЈАВЉЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА САХРАНЕ МАТЕЈА ПЕРИША: Младића из Сплита на вечни починак испратило око 500 пријатеља и рођака (ВИДЕО)