ИСТИНА ЋЕ МЕ ДОВЕСТИ ДО МАТЕЈА: Ненад Периш, отац Сплићанина несталог у Београду, о потрази за сином која траје већ 25 дана

Е. Х.

24. 01. 2022. у 08:30

ОД нестанка Сплићанина Матеја Периша (27) прошло је 25 дана, а припадници МУП Србије, уз све расположиве снаге и помоћ добровољаца, и даље даноноћно трагају за овим младићем.

ИСТИНА ЋЕ МЕ ДОВЕСТИ ДО МАТЕЈА: Ненад Периш, отац Сплићанина несталог у Београду, о потрази за сином која траје већ 25 дана

Не одустају ни у "минусу", Фото Танјуг

Укључена је сва потребна техника за потрагу, обављени су разговори са свим сведоцима, пронађени су Метејеви контакти из мобилног телефона, прегледани су сви снимци надзорних камера, реконструисано је његово кретање, али и кретање његових пријатеља, који су са њим допутовали у Београд на дочек Нове године. Како наводи извор из истраге, не постоји ниједна радња коју полиција није обавила.

Ненад Периш, Фото Твитер

Све време уз њих је и Матејев отац Ненад Периш, и он им, како наглашава, апсолутно верује. У разговору за сарајевску телевизију Фејс истиче да се нада да ће поново загрлити сина, али и кроз сузе поручује да ће издржати, каква год судбина да га задеси.

- Покушавам да будем рационалан, то ми успева током дана, онда стигну емоције. Мука - каже Ненад Периш.

- Разговарам са МУП Србије, њима апсолутно верујем. Има и много искрених новинара, професионалаца, и њима искрено захваљујем на свему. Разумеју како је човеку који тражи своје дете. Као и у свему, људи некад нису промишљени, па буде и дезинформација. То ничему не служи. Верујте, никоме не замерам. Имам свој проблем и томе сам окренут.

Свако има своју част. Мене ће само истина довести до сина. И даље верујем да ће бити све у реду. Докле год ме нека чињеница не демантује, живећу у тој нади. Информације стално долазе.

Према његовим речима, српска полиција ради врло стручно и педантно:

- Ја сам лаик, али могу им рећи само велико хвала. Никад нећу моћи да им захвалим за све што су урадили, и са стручне и са људске стране. Знате како, сретнете се са полицајцем који се нагледао свега и свачега, па и са новинаром, па кад видите човеку сузу у оку, не губите наду у људскост, нити у срећан крај.

Фото: Нестали.хр/МУП

Упитан да ли постоје "рупе" у целој причи око Матејевог нестанка да га посебно муче, одговара:

- Две рупе су врло битне. То је пре свега излазак из бара који није снимљен и који ће остати у магли, јер не знам да ли се ту нешто догодило, а ја не верујем да јесте. Друга је можда чак и важнија, то је спуштање Матеја у простор налик тераси поред реке Саве, који је ограђен, дужине петнаестак метара и ширине десетак. Ту такође немамо снимак да видимо да ли је ту било још некога или да ли је Матеј прешао ту ограду, јер је ту косина и могуће је оклизнути се и пасти. Питао сам инспектора да ли је могуће на том месту изаћи, а да камере не забележе, јер ту има камера, а добио сам одговор: "Да". То су две мени посебно битне ствари, а трећа ми је сигнал Матејевог мобилног који је лоциран у близини Ратног острва. Знам да је полиција затражила од произвођача из Кореје да им достави све податке. Од Матејевог изласка из бара до тог сигнала прошло је око три сата, а тај мобилни може дати сигнал једино ако је на површини, зато ми је то врло битан податак.

ВАТРОГАСЦИ ДОБРОВОЉЦИ

ЧЛАНОВИ Добровољног ватрогасног друштва Палилула, упркос снежним падавинама, претраживали су и претходна два дана приобалски и обалски део десне обале Саве ка Ушћу у Дунав. Они, иначе, и дању и ноћу учествују у потрази за Сплићанином, а све по одобрењу МУП Србије. У својим ноћним акцијама користе радне лампе, које бацају сноп светлости и кроз воду до пола метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 24. МАЈ: Топло и нестабилно, могући локални пљускови са грмљавином