УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ ПРЕКРШИЛО САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Спутњик добио годишњу награду

Novosti online

23. 01. 2022. у 13:54

РЕДАКЦИЈА Спутњика Србија добила је годишњу награду Удружења новинара Црне Горе на свечаној Скупштини, одржаној данас у Подгорици, где се обележава 150 година новинарства у Црној Гори и 75 година рада удружења.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ ПРЕКРШИЛО САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Спутњик добио годишњу награду

Фото: Спутник

Председник удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић уручио је годишњу награду главној уредници Спутњика Љубинки Милинчић. Како је рекао, овим потезом је Удружење новинара Црне Горе прекршило санкције.


Захваљујући на урученој награди, Милинчићева је изјавила:


- Желим да честитам Удружењу 75 година постојања и 150 година новинарства у Црној Гори. То је важно, између осталог, и зато што данас живимо не само у вријеме постистине, већ и у вријеме постновинарства. Данас се новинар више бори да осветли догађај, него да га ствара и измишља како би донео корист ономе ко га плаћа. Тржишна економија у новинарству претворила је новинаре, не у борце за истину, него у борбу за кликове. Данас није срамота копати по туђем болу, зарађивати на туђој несрећи, лагати и красти у име његовог величанства-клика. Данас су новинари подијељени на ваше и на наше. И у њиховој међусобној борби све је дозвољено. Лаж, клевете, прљавштине сваке врсте. Циљ оправдава средство. У таквој ситуацији Спутњик се бори да колико толико, остане у границама чојства и јунаштва”.

Фото: Спутник

 Како је истакла, српски Спутњик је мала редакција која је за само седам година успела да промени слику у информативном простору Србије коју су стварали искључиво западни медији.

- Колико видим, нешто слично смо урадили и у Црној Гори. Наравно да је зато заслужна наша мала, али веома утицајна редакција, на коју сам поносна. А посебно сам поносна на то што смо успели да на неки начин објединимо све оне који говоре на истом језику, ма колико га различито звали. И ма колико било апсурдно из бесмислених разлога. Најсимпатичнији ми је назив матерњи, јер против тога не може бити нико. Хвала Удружењу и хвала, наравно Српској телевизији која наше ставове пласира у нашој заједничкој Црној Гори - рекла је Љубинка Милинчић на церемонији.


Секретар новинара Црне Горе Иван Милошевић се захвалио медијима на сарадњи са Удружењем, апострофирајући и добру сарадњу са Спутњиком као моћним регионалним медијем.
Жири Удружења новинара Црне Горе на данашњој сједници донио је одлуку да награду за животно дјело и за изузетан допринос новинарству у Црној Гори додијели дугогодишњем уреднику дневног листа „Побједа“, Марини Јочић, као и дугогодишњем уреднику РТЦГ Емилу Лабудовићу.

Годишње награде припале су и Драгани Мијушковић (Српске новине), Милици Крговић (Дан) и Ивани Крушчић (Српска ТВ). Награду за репортажу добио је главни и одговорни уредник „Гласа Холмије“,Горан Киковић. Добитник награде за колумну је Драган Росандић – Роси (Српка ТВ).


Награду за фотографију добио је Владимир Павићевић, фриленсер. Награде за најбоље портале добили су „Борба“,„Радио Јадран“ и „Беране онлајн“.


Жири УНЦГ у години јубилеја – 150 година новинарства у Црној Гори одлучио је да пригодне споменице додијели Удружењу новинара Србије, Радио Светигори и Српској ТВ.

(Спутник)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВЕЛИКА СРПСКА СВАДБА У ПАРАЛИЈИ: Изненадна одлука, ни родитељи нису знали - власник хотела обезбедио све о свом трошку (ФОТО)