СПАЈАЊЕ ВАЉЕВА СА МИЛОШЕ ВЕЛИКИМ: Томислав Момировић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац

Novosti online

22. 01. 2022. у 13:09

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац, која ће Ваљево повезати са ауто-путем Милош Велики.

СПАЈАЊЕ ВАЉЕВА СА МИЛОШЕ ВЕЛИКИМ: Томислав Момировић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице Иверак – Лајковац

Новости

И у зимским условима, радови се не заустављају, а министар Момировић је нагласио да је ово веома важан пројекат за Ваљево и Лајковац, јер ствара услове за долазак страних инвеститора.

Новости

- Планирамо ове године да отворимо хиљаде нових радних места, од тога ће само једна фабрика Хансгроје отворити око петсто места до краја године и свега тога не би било да не постоји перспектива изградње овог пута. Морам да се захвалим кинеским партнерима, компанији Шангдонг која је практично предфинансирала радове у предходних годину и по дана. То је јако велика помоћ и јако велика подршка и овај пројекат је нешто што ће дати Ваљеву примат у овом делу Западне Србије. Такође ће и Лајковцу дати један нови квалитет у смислу саобраћајног чворишта овог дела ауто-пута Милош Велики и то је оно о чему причамо када говоримо да поново градимо и изграђујемо нашу државу, рекао је министар Момировић.

Са министром Момировићем у обиласку радова били су и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, председник општине Лајковац Андрија Живковић као и представници кинеске компаније China Shandong International. Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић потврдио је да је највећа вредност овог пројекта то што је Ваљево постало интересантно новим инвеститорима.

Новости

- Доказ су два уговора који смо потписали са два нова немачка инвеститора од којиј је један већ започео изградњу своје фабрике, а други ће то почети у марту. То значи нова радна места, не само за Ваљево, већ за читав колубарски округ. Оно што морам да најавим, а што је и потврђено да ћемо кренути у изградњу прве фазе бај пас саобраћајнице која ће повезати брзу саобраћајницу Иверак – Лајковац са привредном зоном, а након тога, у другој фази план је да се она повеже са јужном обилазницом. Дужина прве фазе је 2,2 км и тренутно смо у фази избора стратешког партнера“, рекао је Гојковић.

Деоница Иверак - Лајковац дужине 18,3 км са по две траке у оба смера, пројектована за брзину до 100 километара на сат, повезаће Ваљево са аутопутем „Милош Велики“ (Е-763), као и делове Републике Српске, односно Босне и Херцеговине са аутопутем „Милош Велики" и даље преко Коридора 10, са Бугарском и Грчком.

БОНУС ВИДЕО: 

СИНИША МАЛИ: Још 10 дана пријаве за субвенције за е-фискализацију

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 24. МАЈ: Топло и нестабилно, могући локални пљускови са грмљавином