ПОТРЕСНО! Ненад Периш: "Дан након нестанка откуцао сам му ову поруку и никад му није стигла"

Новости онлајн

20. 01. 2022. у 14:59

МАТЕЈ Периш нестао је пре тачно три недеље, када је изашао из клуба "Готик" и сваки траг му се губи у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године, а његовог оца и даље муче бројна питања на која није нашао одговор. Зашто му је син напустио локал? Зашто се није јавио друговима? Где је желео да оде? Зашто је изашао у мајици кратких рукава? Шта је желео да пита другарицу Мају? Због чега је дошао до Саве...

ПОТРЕСНО! Ненад Периш: Дан након нестанка откуцао сам му ову поруку и никад му није стигла

Фото: ATA images

- Тешко ми је као и сваком родитељу. Не знам да ли ћу се са сином вратити тако што ћу га ставити да седи поред мене у аутомобилу или у некој коцки, ковчегу... - почиње своју исповест Ненад Периш, отац несталог Матеја.

- Три недеље је прошло, а ја немам најважнију информацију: "Где је Матеј?". То ме једино интересује. Свестан сам да је прошло много времена, али ја нисам изгубио наду и нећу док га не пронађем. Уколико је жив, имам поруку за њега - само ћу га загрлити - сузних очију каже Периш.

Последња од информација која се појавила у хрватским медијима, а тиче се Матејевог нестанка, јесте преписка његовог друга и девојке у којој се помињу наркотици. У порукама, у које је имала увид "Слободна Далмација" размењеним дан након нестанка, друг је констатовао да не зна шта је било Матеју, те се запитао да ли су у питању "халуциногене дроге или нешто друго слично". У првом тренутку девојци је рекао да "они наркотике нису узимали и да не зна шта се Матеју догодило", док је у преписци пар дана касније рекао да су "дрогу узели након што је Периш отишао из клуба".

- Тврдим да Матеј није узимао дрогу. Добио сам информацију да су то вече много пили, у шта верујем, али апсолутно тврдим да мој син није користио наркотике - изричит је Периш.

Матејеви другови су Перишу рекли да су прво пили црно вино, па пиво и на крају виски.

- Пре него што ће нестати, Матеј је наручио боцу вискија и платио је. Другови су рекли да се мало након тога задржао и нестао. Мислим да су око два сата утврдили да га нема. Да су се још више забринули када су видели да је оставио јакну - каже Периш и додаје да су га позвали наредног дана и да су му рекли "да немају ништа добро да му кажу и да је Матеј нестао и да сада то морају да пријаве".

Маја била у емотивном шоку

Због свега што се издешавало, полиција је у Београду саслушала шесторицу Матејевих другова, али и девојку Мају коју је млади Сплићанин покушао да добије 30. децембра у 22.29 сати.

- Знам Мају, она је сестра Матејевог друга и ћерка моје пријатељице. Срео сам је испред полицијске станице у Београду. Она је плакала и била је у емотивном шоку, разбијена... Она не зна шта је Матеј од ње хтео и рекла ми је да се грозно осећа. Мисли да би резултат био другачији да се Матеју јавила и да је могла негде да их упути - каже Периш.

Ненад не губи наду да је његов син још жив јер је сигнал његовог мобилног телефона последњи пут ухваћен код Ратног острва.

- Полиција ми је рекла да мобилни телефон може давати сигнал само пола метра испод воде. Онда се надам да се нашао поред тог острва и да је можда изашао. И Ренато Грбић ми је рекао да је имао пример жене која је у готово истим временским условима Савом пливала четири сата и да су је нашли живом. Мој син је био изузетно физички спреман - појашњава Периш.

Према речима несрећног оца, са сином се чуо последњи пут 30. децембра прошле године око 18 часова, када му је рекао да улази у Србију и да су добро.

"Где си, јави се..."

- Дан након нестанка откуцао сам му поруку: "Матеј, јави ми се где си ". Та порука никада му није испоручена и често узмем телефон на ком пише да је последњи пут активан био 30. 12. у 23 сата - објашњава Периш.

Ненад Периш и даље апелује на све људе који имају неку информацију да јаве полицији, а не да то стављају на друштвене мреже. У исти мах захвалио би се Министарству унутрашњих послова на изузетном ангажовању и поручује да га једино "истина занима и ништа више".

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 21. МАЈ: Сунце и киша, топло до 33 степена, поподне могући пљускови