ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ НЕСТАЛОГ АЛЕКСЕ: Сумњам да му се нешто догодило, прошло је пуно дана

Novosti online

19. 01. 2022. у 21:39

ПОСЛЕДЊИ пут када сам га видела био је 28. децембар око 6.30 ујутру када ме је испратио на посао. Понашао се најнормалније, није радио ништа због чега бих посумњала да ће отићи. Када сам се вратила кући, њега није било. Погледала сам целу собу и у ормару није било ни његове гардеробе. На екрану компјутера је писало: "Ако ми се тамо не свиди, вратићу се".

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ НЕСТАЛОГ АЛЕКСЕ: Сумњам да му се нешто догодило, прошло је пуно дана

Фото: Приватна архива

Овим речима болну исповест за "Блиц" започела је Оливера, мајка Алексе Станковића из Крушевца, који је нестао пре 22 дана без трага.

Несрећна жена сваког дана трага за својим сином, време пролази и сада је већ почела да страхује да му се нешто догодило.

- Само да сам знала, да је нешто рекао, да се другачије понашао, да је урадио било шта због чега бих посумњала да ће отићи... не бих кренула на посао тај дан. Само да сам знала... - прича мајка скрхана болом и додаје:

- Много ми је тешко, то је само једно дете. Прошло је доста дана, сумњам да му се нешто догодило јер је поверовао да ће добити посао.

Отишао због посла у иностранству?

Оливера сумња да је њеном сину неко преко интернета понудио посао негде у иностранству и да је зато отишао. Сумња, међутим, да је све била лаж на коју је Алекса насео.

До ње свакога дана долазе различите информације о томе где је Алекса виђен. Јављали су јој људи да су га видели у различитим деловима Београда, а један мушкарац из Немачке рекао јој је да га је видео у аутобусу за Минхен.

- Имам неколико информација. Прва коју сам добила била је два дана након његовог нестанка. Стигла ми је порука са његовог телефона која је гласила: "Добро сам". Не верујем да је то он послао, сада са било чијег телефона може да се пошаље било коме порука. То вероватно он није урадио. Следећу информацију коју сам добила је да је виђен испред зграде Генералштаба у Београду. Након тога ме је назвао и један човек из Немачке и рекао ми да је Алекса на путу ка Минхену - наводи она и додаје:

- Раднице "Еврокомпаса" мисле да су виделе мог Алексу како се распитивао за аутобуску карту, али нико ми није потврдио то као истину. Последње што су ми рекли је да је ваљда виђен у Гроцкој. Један мушкарац ме је назвао и рекао да мисли да је Алексу видео у Гроцкој и да би раније позвао, али је тек сада видео његову фотографију у медијима. Јуче ме је такође назвала једна жена око 18 часова из места Заклопаче, да ми каже да мисли да га је видела у продавници у том насељу, а потом и на аутобуској станици. Одмах сам то јавила полицији овде у Крушевцу и они су ми рекли да су јавили колегама из Гроцке - прича Оливера.

За њеним сином већ 22 дана трага полиција.

"Живео је у виртуелном свету"

Оливера каже да је Алекса био повучен, да није излазио, није имао лоше друштво, да је по цео дан играо игрице и имао виртуелне пријатеље. Управо због тога сумња да му је неко тако дао лажну понуду за посао на коју је насео.

- Он је био добар ђак, добре оцене је имао. Он је само дете. Кад год је играо игрице држао је слушалице на ушима. Одувек је хтео да оде у иностранство да ради. Знао је и стране језике. Верујем да је добио понуду за посао коју није хтео да одбије и да је отишао. Са собом је понео и сведочанства и сва документа које је имао. Једино што ме буни је што није до сада прешао границу, а прошло је много дана. Не знам ни да ли је поднео захтев за визу, ништа не знам - прича неутешна мајка и додаје:

- Када је отишао, обрисао је све са компјутера и на њему ништа није остало. Полиције је била у стану и узела кућиште рачунара и свеске у којима је Алекса писао разне шифре, како би успели да нађу неки траг, али до сада немам никакву нову информацију. Много ми је тешко, морам да будем јака, али убија ме ова неизвеснсост - прича неутешна мајка.

Она наводи да је имала добар однос са сином, те да јој је поверавао сваку ситницу и да никада не би помислила да ће отићи од ње.

Ако сте видели Алексу

Подсетимо, у тренутку нестанка, Алекса је на себи имао црну јаку, црну тренерку и црне панталоне, а породица моли да уколико неко има информацију да позове на бројеве 060 5399700, 06 49440516, 060 492119.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО - Настављена потрага у реци Сава за несталим Матејом

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ: Прети ми мафија - почело је и пре очеве смрти