ОТКРИВЕНА ИСТИНА О СНИМКУ НА КОМ ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ: Најновији детаљи о нестанку Сплићанина

Novosti online

17. 01. 2022. у 19:07

ПОТРАГА за Матејем Перишем ушла је у 18. дан, он је у Београд дошао са пријатељима да прослави дочек Нове 2022. године, а провод у клубу "Готик" претворио се у ноћну мору будући да се Матеј из "Готика" упутио у непознато.

ОТКРИВЕНА ИСТИНА О СНИМКУ НА КОМ ЈЕ МАТЕЈ ПЕРИШ: Најновији детаљи о нестанку Сплићанина

Foto: Printskrin

. У потрагу за Матејем укључене су и термовизијске камере, сателити и друга расположива средства.

У медијима су се недуго након Матејевог нестанка појавили видео снимци са надзорних камера на којима се налази, што је потврдила и српска полиција, нестали Сплићанин како трчи београдским улицама у мајици кратких рукава.

Након прошлонедељне конференције за штампу хрватске и српске полиције нема пуно нових информација, барем нису познате јавности. Оно што је најважније речено на тој конференцији хрватског МУП-а је да не постоји ниједан доказ да се у случају несталог Матеја ради о било каквом насилном делу.

Данас се појавила нова теорија која се шири по медијима. Реч је о добро познатом видео снимку са надзорне камере ресторана Саванова. То је задњи познат видео снимак Матеја, онај на којем се појављује у дну видео снимка кад се спушта степеницама према Сави.

Око тог видео снимка већ је кружило више теорија. Прошле недеље неко је зумирао део тог снимка и сугерисао да се на снимку, на дну степеница, види још неко. Полиција је, ипак, јасно рекла да се нико на кривичан начин не доводи у везу с нестанком Матеја Периша.

Страница "Нестали Матеј Периш", отворена на друштвеним мрежама, навела је данас да се на том снимку налази можда "највећи детаљ који је свима промакао", уз напомену да се у деветој секунди видео снимка обрати пажња на узвик непознате особе која говори: "Сад устани".

Ипак, познато је да видео снимци са надзорних камера углавном не снимају звук. Тако је и са надзорном камером Саванове. То је за "Индекс" потврдио менаџер ресторана Саванова Љубомир Илић.

- Наше надзорне камере које су постављене изван локала немају звук, односно не снимају звук - кратко је одговорио Илић.

Дакле, звучни запис који се чује није део оригналног видео снимка. На самом видео снимку, може се видети одраз, одраз који настаје када се мобилним телефоном снима монитор. Постоји могућност да је управо о томе реч у овом случају: да је неко мобилним телефоном снимао монитор на којем је видео снимак, а да звук долази негде из околине особе која је мобилним снимала монитор.

Дакле, не ради се о звуку са оригиналног видео снимка, већ о звуку који је настао каснијим снимањем. Тиме је демантован снимак који се данас појавио на страници "Нестали Матеј Периш".

(Индекс)

БОНУС ВИДЕО - СПЛИЋАНИН БОРАВИО У НАПУШТЕНОЈ КУЋИ: Погледајте где је Матеја свратио пре него што му се губи траг

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЧЕТВРТАК, 19. МАЈ 2022: Поново више сунца и за који степен топлије, поподне кошава