НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ -  ИМА ЦРНИ ПОЈАС И ЗЛАТНУ ДУШУ: Тамара Мисирлић, од марта 2019. помогла сиромашнима широм Пчињског округа

Ј. СТОЈКОВИЋ

18. 01. 2022. у 17:30

МЛАДА Тамара Мисирлић (19) из Врања може да се похвали многобројним спортским успесима, са више од 300 медаља освојених на карате такмичењима, уписом на два факултета (економски и правни) које паралелно студира...

НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ -  ИМА ЦРНИ ПОЈАС И ЗЛАТНУ ДУШУ: Тамара Мисирлић, од марта 2019.  помогла сиромашнима широм Пчињског округа

Фото Т. Мисирлић

Ипак, у Пчињском округу сви је познају као спортисткињу која има црни појас и златне срце и душу, као девојку која несебично помаже људима.

Ова крхка девојка сваки тренутак слободног времена проводи у забаченим селима Пчињског округа покушавајући да нахрани гладне, обуче оне којима је гардероба луксуз, опреми куће како би биле достојне живота и оно што је најважније да пружи руку пријатељства онима којима је и топла реч богатство.

Од марта 2019. године Тамара је у својим акцијама збринула више од 40 породица. Одлазила је у најудаљеније крајеве Пчињског округа, носила помоћ коју је прикупљала од добрих људи, а успела је да неким породицама опреми, па чак и купи кућу. И готово увек је, тим људима који живе у сиромаштву, успевала да врати веру у живот.

- Уживам у томе, заиста. То су дивни људи којима значи и топла реч. Многе су ме приче дубоко потресле. Примала сам ђачку стипендију, а због чланства у карате репрезентацији и спортску стипендију, што ме је финансијски охрабрило да се упустим у помагање другима.

Онда је уследио један апел на друштвеним мрежама, па још један и тако сам пробудила добро у људима. Лавина хуманости је покренута и сада само желим да помоћ стигне до што више људи - каже ова млада жена.

Градила куће и уручивала помоћ тамо где је било најпотребније , Фото Т. Мисирлић

Не скрива да је многе ситуације на терену растуже. Каже да таман кад помисли да је видела најгоре и чула најтежу причу, појави се нешто још горе. Да би помогла другима одрекла се излазака и провода јер и сама је видела како је то бити одбачен. Ова девојка је рођена са полидактилијом, имала је по шест прстију на обема рукама и ногама.

- Деца ме нису штедела, а ни одрасли. Сама сам се носила са тим јер сам хтела да поштедим родитеље. Било је разних коментара. Чак и кад је операција решила проблем болне успомене су остале - каже Тамара.

Данас у свом хуманитарном раду има подршку родитеља и сестре и, неуморна, каже да неће стати у жељи да помогне онима које живот није мазио.

ИЗ УЏЕРИЦЕ У КУЋУ

МЕЂУ акцијама које је Тамара покренула и успешно окончала, истиче се обезбеђивање крова над главом баки Благици Лазаревић и њеном болесном сину Чаславу, који су живели у трошној уџерици у забаченом селу код Бујановца. Захваљујући Тамариним објавама, успела је да организује куповину пристојније сеоске куће за 4.000 евра, колико је сакупила од донација са свих страна, и мајсторима који су изашли у сусрет и четири дана бесплатно радили на уређењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛАВА ПРИЗРЕНСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ: Петковић на литургији у Цркви Светог Ђорђа у Призрену