И ЊИМА ТРЕБА ПОМОЋ: Компанија Меридиан подржала иницијативу спасавања животиња са улица

Промо

09. 12. 2021. у 14:00

ВРЕМЕНА кризе и пандемије погодила су и животиње, зато је помоћ у виду донације потребна и њима, нарочито сада са хладним временом

И ЊИМА ТРЕБА ПОМОЋ: Компанија Меридиан подржала иницијативу спасавања животиња са улица

Фото: Промо

Здравство, образовање, култура, спорт - само су неке од области друштвено одговорног рада компаније Меридианбет. Ипак, у тренуцима великих искушења човечност је наша обавеза не само према другим људима, већ и животињама, нарочито онима на улици.

Учинити живот бољим можемо на различите начине, али спасити и усрећити одбачено крзнено створење – више је од доброг дела. Реч је о најбољој емотивној инвестицији и животној одлуци.

Удружење грађана за заштиту животиња "Нада за животиње - Риска", једно је од ветерана у борби за добробит напуштених паса. Постоји од 2000. и опстаје захваљући хуманом раду неколицине ентузијаста и скромном броју донација у новцу и стварима. Ови људи спашавају повређене псе, лече их и удомљавају. Код њих се тренутно налази око 200 умиљатих животиња, избачених из својих домова. Удомљавање не иде баш жељеним темпом, нарочито одраслих животиња, али су запослени ту да псима пруже најбољу негу док не пронађу нови, овога пута стални дом.

- Домаће компаније до сада углавном нису имале слуха за ово чиме се ми бавимо, нарочито не велики системи као што је Меридианбет, који је самоиницијативно одлучио да се јави и финансијски нам помогне да наставимо са радом на чему им се у име целог Удружења захваљујем. Оно што је подједнако важно као и свака донација да бисмо наставили да функционишемо јесте да наши суграђани изграде свест о важности и предностима удомљавања одраслих животиња у односу на куповину. Тиме спашавате један живот, добијате оригиналног и пса са већ изграђеним навикама живота у затвореном простору, да не говорим о неизмерној љубави коју су само ова створења у стању да пруже - наглашава Милан Ћалић, председник Удружења "Нада за животње - Риска".

Времена кризе и пандемије погодила су и животиње, зато је помоћ у виду донације потребна и њима, нарочито сада са хладним временом:

Сврха уплате: Помоћ животињама

Прималац: Нада за животиње-Риска, Београд

Број текућег рачуна: 325-9500700030639-40

Месеци за нама пуни су искушења – компанија Меридианбет подсећа да је солидарност једина одржива вредност у времену неизвесности. Напуштеним животињама наша хуманост је једина шанса за опстанак.

Фото: Промо

ВИШЕ ОД ДВА МИЛИОНА ЕВРА ДОНИРАНО ЗДРАВСТВУ, СПОРТУ, КУЛТУРИ И НАУЦИ

Меридианбет, највеће име региона у индустрији забаве и игара на срећу, редефинисао је појам друштвене одговорности и бриге према заједници од почетка пандемије, дониравши више од два милиона евра кроз директну новчану помоћ. Највише средстава усмерено је тамо где је било најпотребније – у здравствени систем и донације у виду респиратора и друге медицинске опреме, кревета за интензивну негу, техничке уређаје за болничке собе...

Током епидемије, ова компанија је наставила и друге редовне акције помоћи здравственом систему земље – донације у виду потрепштина организацијама Црвеног крста, центрима за трансфузију крви, геронтолошким центрима и других здравственим центрима – од Института за мајку и дете, клиничког центра "Драгиша Мишовић", Клинике за инфективне болести, преко Центра за палијативну негу „БЕЛХоспице“

Глобална криза није била разлог и да се стане са редовним активностима подршке спортским, културним и научним удружењима – донација спортске опреме аматерским клубовима, савезима и спортским удружењима, помоћ културним установама и стипендије најбољим студентима и даровитим појединцима, удружењима за заштиту животиња, кампања за подизање свести о насиљу над женама…

МЕРИДИАНБЕТ У САО ПАОЛУ И ЛАС ВЕГАСУ У ЕПИЦЕНТРУ СВЕТСКЕ ЈАВНОСТИ

Да један од највећих приређивача игара на срећу помаже локалне заједнице широм света, уверила се и светска јавност на недавно одржаним сајмовима игара на срећу – у Лас Вегасу (Г2Е) и Сао Паолу (Бразил иГаминг Суммит). Домаћа компанија се тако представила на америчком континенту и подсетила на све глобалне донаторске пројекте за здравствене системе широм света у борби са вирусом Цовид-19. Помоћ је стигла у преко 300 градова Европе, Јужне Америке и Африке, што укупно чини више од 30 земаља.

Посебну пажњу највећих светских приређивача привукао је друштвено одговорни концепт пословања ове компаније, која већ месецима десетине својих пословница широм света претвара у ковид вакциналне пунктове, доступне за имунизацију како запослених, тако и свих одговорних грађана.

Више од 18 месеци, новчана и помоћ у виду техничких донација непрестано стиже у болнице и домове здравља, центре за трансфузију, геронтолошке центре, невладине организације које се баве пројектима социјалне заштите, као и здравствене фондације на четири континента света.

Такође, Меридианбет групација закључила је партнерство за Светском здравственом организацијом (СЗО) и сарађује у имплементацији програма ширења вакцинације и солидарне подршке здравственим системима најрањивијих држава и региона света.

Месеци за нама пуни су искушења – зато и пример Меридиана подсећа да је солидарност једина одржива вредност у времену неизвесности.

Меридиан – лепша страна живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)