ДА ДАНИЦИ БУДЕ БОЉЕ: У Прокупљу је у току прикупљање помоћи за лечење деветогодишње Данице Петковић

Д.Зечевић

05. 12. 2021. у 16:54

УЧЕНИЧКИ парламент "Техничке школе" у Прокупљу спроводи акцију прикупљања средстава за лечење деветогодишње Данице Петковић која болује од церебралне парализе.

ДА ДАНИЦИ БУДЕ БОЉЕ: У Прокупљу је у току прикупљање помоћи за лечење деветогодишње Данице Петковић

Фото: Буди Хуман

Акција коју су подржали ученици и осталих прокупачких основних школа и привредници је у току, а Даницина мајка Слађана истиче да је њој и супругу помоћ око средстава за лечење девојчице више него потребна.

- Пошто на жалост Даницина дијагноза за сада не дозвољава третмане матичним ћелијама, једини вид помоћи који нам је на располагању јесу физикални и други третмани који се спроводе у Београду и Новом Саду, а које изводе професионални терапеути. Будући да је дневни третман око стотину евра ја и супруг нисмо у прилици да их приуштимо, тако да смо захвални свим хуманим људима, а посебно ученицима прокупачке Техничке школе који су покренули хуманитарну акцију - каже нам мајка девојчице Слађана Петковић која појашњава да Даница не говори нити може самостално да седи.

И док појашњава да посредством Фондације "Буди хуман" очекују допремање колица за девојчицу, Слађана понавља неизмерну захвалнст психологу Марији Милошевић која бодри ученике прокупачких школа у хуманитарној акцији прикупљања средстава за лечење њене девојчице.

Осим помоћи СМС порукама, сви који желе да помогну у лечењу ове девојчице могу то учинити и путем рачуна.

Фото: Буди Хуман

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДР РАДМИЛО ПЕТРОВИЋ О МАЈМУНСКИМ БОГИЊАМА: Ако су мућкали са вирусом, ето нове пандемије