ДА ЛИ СТЕ МАГНЕТ ЗА КОРОНУ? Највећи број заражених опаким вирусом су особе са одређеном крвном групом

Novosti online

02. 12. 2021. у 22:05

ТОКОМ пандемије корона вируса, научници су помно анализирали вирус и дошли до низа открића, а једно од њих односи се и на повезаност између крвних група и ризика од заразе коронавирусом.

ДА ЛИ СТЕ МАГНЕТ ЗА КОРОНУ? Највећи број заражених опаким вирусом су особе са одређеном крвном групом

Фото: Depositphotos

Објављено је неколико студија у којима се наводи да су особе с одређеном крвном групом склоније обољењу од Ковида-19. Нова студија објављена у уторак сугерише да су особе с крвним групама А, Б и Рх+ изложене већем ризику заразе корона вирусом. С друге стране, особе које имају 0, АБ и Рх- крвну групу имају нижи ризик за заразу.

- Тешки акутни респираторни синдром коронавируса (САРС-ЦоВ-2) нови је вирус и још није сасвим јасно имају ли крвне групе икакав утицај на ризик од заразе. Стога смо истражили повезаност крвних група и осетљивост на ковид, временом опоравка и морталитетом - навео је др. Рашми Рана, консултант Одељења за истраживање.

Такође, истраживање је показало да се особе с крвном групом А и Рх+ спорије у оправку док се они с крвним групама 0 и Рх- брже опорављају од ковида.

Коаутор студије др. Вивек Рањан рекао је да је потребно спровести већу студију која ће потврдити везу између одређене крвне групе и коронавируса, пише Тимес оф Индиа. Ова посљедња студија која је објављена у уторак обухватила је 2,586 особа које су биле позитивне на ковид.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)