ГОСТИ ПРЕТУКЛИ КОВИД РЕДАРА У ЗРЕЊАНИНУ: "Давили су ме, шутирали и крвнички напали само зато што сам радио свој посао"

Novosti online

02. 12. 2021. у 17:57

ДАВИЛИ су ме, шутирали и крвнички претукли само зато што сам радио свој посао. У једном тренутку сам се онесвестио од болова!

ГОСТИ ПРЕТУКЛИ КОВИД РЕДАРА У ЗРЕЊАНИНУ: Давили су ме, шутирали и крвнички напали само зато што сам радио свој посао

Фото: Ж.К.

Овако у својој исповести прича Вељко Жегарац (19), конобар и ковид редар из Зрењанина, кога су брутално претукла двојица гостију и то само зато што су уљудно замољени да напусте ресторан пошто немају ковид пропуснице.

Напад насилника

- Радим као конобар у ресторану у Зрењанину, у коме је 27. новембра једна породица славила први рођендан детету. Прослава је требало да траје од 16 до 20 сати, јер нам је јасно напоменуто да гости углавном немају ковид пропуснице и да су се зато договорили да се прослава заврши раније...

Како се крај приближавао, негде око пет минута до 20 часова пришао сам им и рекао да морамо да завршавамо прославу. Нисам желео да дође инспекција и затекне их ту. Замолили су ме да музичари одсвирају још две песме и обећали да ће након тога отићи. Пристао сам на то. Међутим, хаос је настао када сам их опет опоменуо и рекао им:

"Људи, молим вас, морате да идете, није до мене, такви су прописи..." На фин начин замолио сам их да напусте објекат. Тада је на мене скочио ујак детета које је славило рођендан, шчепао ме за врат и закуцао о врата! Заледио сам се од страха, али успео сам некако да се извучем и трчећи побегао напоље - испричао је Вељко и наставио:

- Тамо ме је сачекао отац младића који ме је дохватио и почео да ме дави! Неколико тренутака касније придружио му се и син и одмах кренуо да ме шутира из све снаге. Цело тело ме је болело. Не знам како, али ваљда од страха и тог бола, пао сам у несвест. Не знам колико дуго сам тако непомично лежао на земљи, можда два или три минута. Сећам се да сам, када сам отворио очи и освестио се, и даље осећао јаке ударце свуда по телу. И даље су ме крвнички шутирали! Ко зна шта би било да нису дошли други људи, који су некако успели да ме одбране од насилника. Ништа нисам крив, мајке ми, само сам радио свој посао! - завршава своју причу претучени младић.

О Вељку већ пет дана даноноћно брину лекари у зрењанинској болници. Он не крије страх који и даље осећа.

- Најтеже ми је било када су ми запретили да ће узети пиштољ и побити ми целу породицу ако само писнем и пријавим некоме шта су ми урадили. Имам малог брата и сестру, само сам о њима мислио... Највише ме био страх за њих - испричао је он.

Мајка уплашена

Вељкова мајка Ивана Павловић претрнула је од страха када је на вратима породичног дома угледала сина који је једва стајао на ногама, сав крвав и у модрицама.

- Пребледела сам чим сам отворила врата и угледала га крвавог. Одмах сам позвала полицију, а Вељка сам одвезла у Ургентни центар. Мој син ни крив ни дужан већ пет дана лежи у болници, ми и даље не знамо када ће га пустити кући.... Сав је испребијан, а никоме ништа није скривио, само је урадио оно што се од њега тражи на послу. Шутирали су га и у главу и у груди, свуда по телу. Јадно дете се онесвестило од болова! - запомаже несрећна мајка.

Мајка Ивана: Тужићу их, тукли су ми дете

Брзом реакцијом зрењанинске полиције, насилници Ж. С. и М. С. пронађени су и ухапшени. Вељкова мајка Ивана каже да је одмах позвала полицију и пријавила пребијање детета.

- Ухапсили су деду и ујака који су ми претукли дете, а ја ћу их тужити. Шта ће се даље дешавати не знам, али нисам се двоумила ни секунде да ли ћу да их пријавим полицији, јер не желим да се исто деси неком другом детету! Све што се догађало у локалу је снимљено. То се у једном тренутку претворило у општу тучу, а они који су покушали да обране моје дете добили су батине. Нико ме из те породице није позвао да се извини, да се распита да ли ми је дете добро - потресена је Ивана.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)