КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Одређен датум почетка зимског распуста за ученике

Novosti online

01. 12. 2021. у 16:21

НА данашњој седници Кризног штаба главне теме су били зимски распуст, нови сој корона вируса - омикрон и ковид пропуснице.

КРИЗНИ ШТАБ ДОНЕО ОДЛУКУ: Одређен датум почетка зимског распуста за ученике

Фото: М. Стојановић

- Када је у питњау школски распуст, нема промена, он је од 31. 12 до 24. 01, рекла је докторка Дарија Кисић Тепавчевић.

- Када је у питању омикрон сој корона вируса уводе се мере за путнике из јужноафричких земаља.

Путници из Јужне Африке и земаља Малави, Боцвана, Намибија, Зимбабве ће бити подвргнути мерама, одлучио је Кризни штаб. На самом аеродорму ће бити рађен пцр тест. Ако су негативни биће 14 дана у карантину, са обавезом да седмог дана ураде још један пцр тест.

- Сагледали смо нови сој и донета је одлука да се одређене мере примене за Јужну Африку, Малави, Боцвану, Лесото, Намибију. Сви путници који долазе из ових земаља мораће на аеророму да раде ПЦР тест, ако су негативни морају да буду 14 дана у карантину са обавезом да после 7 дана ураде још један ПЦР тест, а ако су позитивни биће пребачени у одговарајућу ковид амбулату - рекла је након одржане седнице Кризног штаба у Палати Србија министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је поновила апел да се сви вакцинишу.

На питање новинара да ли је било речи о ковид пропусницама Кисић Тепавчевић је рекла да било какво ограничење у временском интервалу није потпуна мера.

- Виде се ефекти мера и у нашој земљи, па је значајно порастао број вакцинисаних. Имамо доста повољнију епидемиолошку ситуацију те није донета мера о проширењу деловања ковид пропусница - казала је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СРЕДУ, 25. МАЈ: Веома топао дан пред нама, по подне пљускови