ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОЧЕТАК ДЕЦЕМБРА: Чекају нас температурни обрти, ево какво ће време бити наредних дана

Новости онлине

30. 11. 2021. у 20:33

НАЈНОВИЈА временска прогноза Марка Чубрила предвиђа нам за среду и четвртак осетно топлије време уз ветрове.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОЧЕТАК ДЕЦЕМБРА: Чекају нас температурни обрти, ево какво ће време бити наредних дана

Фото: Профимедиа/Илустрација

Он на свом фејсбук налогу пише да је слаба киша могућа на северу региона у среду ујутро, док се јаче погоршање уз конкретнију кишу и захлађење очекује на југу и југозападу региона од четвртка после подне. Та два дана биће релативно топло уз максимум и до око 16 стеожпени Целзијуса понегде.

- У петак осетно хладније уз кишу, а врло је вероватно да ће се снежна граница поново спустити и до око 200 метара надморске висине, те је појава влажног снега понегде могућа и у низијама региона. Почеће јак северозападни ветар, док ће се дневни максимум кретати од 0 до 6 степени Целзијуса - написао је Чубрило.

Он истиче да ће долазећи викенд и понедељак следеће недеље бити највероватније хладно уз могуће нове падавине, као и да је појава нешто конкретнијег снега могућа и у низијама, посебно уколико циклон буде довољно јак.

- Вечерњи прорачуни, посебно ЕЦМWФ-а су значајно умањили могућноист наког јачег и дужег захлађења јер постављају антициклон предалеко на север и његово језгро одржавају над истоком Скандинавије. Тиме је продор хладног ваздуха ка нашем делу Европе ослабљен и утицај Атлантика би већ око 12. децембра уз отопљење могао постати доминатан - написао је Чубрило, и закључује:

- Још увек има доста опција око развоја синоптика, неког захлађења ће свакако бити, али колико ће оно бити јако и дуготрајно остаје да се види. Тренутно прорачуни ансамбле чланова оба модела после 13. децембра имају огроман расип, неки дају температуре око готово 17 степени Целзијсуа, док друго дају јак мраз и до око -20 степени Целзијуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)