СРБИЈА УРАДИЛА ОДЛИЧАН ПОСАО: Министар Лончар са шефом тима за имунизацију СЗО доктором Сидартом

Novosti online

30. 11. 2021. у 10:42

МИНИСТАР Лончар са шефом тима за имунизацију Светске здравствене организације доктором Сидартом

СРБИЈА УРАДИЛА ОДЛИЧАН ПОСАО: Министар Лончар са шефом тима за имунизацију СЗО доктором Сидартом

Фото: Министарство здравља

Том приликом др Сидарта је похвалио активности Министарства здравља у циљу контроле епидемије вируса корона у Србији, посебно истакавши процес имунизације, који је захваљујући великом труду здравствених радника изузетно добро спроведен и ефикасно организован.

Фото: Министарство здравља

 

- Србија је урадила одличан посао када је у питању вакцинација против ковида 19 и треба да се захвалимо свима на напорима који су до сада уложени и здравственим радницима и доносиоцима одлука на снажном лидерству и посвећености. Недавна истраживања СЗО и ЕЦДЦ-а показују да је вакцинација против ковида 19 до сада спасила скоро пола милиона живота када је реч о особама старијим од 60 година у 33 земље европског региона СЗО. СЗО ће наставити да подржава Србију у напорима да спасе што више живота вакцинацијом која је доступна свима, али и кроз даљу промоцију јавноздравствених мера - истакао је др Сидарта.

Министар здравља др Златибор Лончар нагласио је да је долазак др Сидарте у нашу земљу још једна потврда да је Србија процесу имунизације приступила максимално одговорно и одлучно, јер је имунизација једини начин да се вирус стави под контролу и савлада.

- Захвални смо директору СЗО за Европу др Клугеу што је испунио своје обећање и у нашу земљу послао тим стручњака за имунизацију, предвођен др Сидартом. Желимо да разменимо искуства и примере из успешне праксе других земаља применимо у Србији, како бисмо додатно подигли обухват вакцинисаних грађана наше земље. Чињеница је да не постоји други начин да се овај опаки и непредвидљиви вирус савлада, а искуство др Сидарте ће нам у том циљу бити драгоцено - истако је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)