ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ О ПРОПУСНИЦАМА: Ја сам за њихово увођење 24 сата. Открио шта мисли и о јавном дочеку Нове године

Танјуг

22. 11. 2021. у 10:03

ЈА САМ за увођење ковид пропусница 24 сата, то је став и стручног дела Кризног штаба и јасан став струке у свету, али смо свесни да је заблуда да би то било могуће - рекао је члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић.

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ О ПРОПУСНИЦАМА: Ја сам за њихово увођење 24 сата. Открио шта мисли и о јавном дочеку Нове године

Фото: Птинтсцреен/РТС

- Да би донели тако важну одлуку која би имала утицај на многе, морамо да знамо да

то није реално и могуће. Ни у Комуналној милицији нису сви вакцинисани, нема их довољно, ни инспектора нема довољно и то је немогуће спровести - рекао је Тиодоровић за ТВ Прва.

Оценио је да не би било неочекивано да буде протеста против корона мера, и додао како треба имати на уму да су све мере Кризног штаба увођене постепено.

- Можда је било кашњења, али није изазивало велики одијум у јавности. Ако тако наставимо да радимо, само морамо бити ефикаснији уз оштру контролу са кажњавањем, онда ћемо то успети да доведемо у ред. Верујем да смо далеко од протеста какве видимо у Бечу и Холандији - рекао је Тиодоровић.

Он је нагласио да је од увођења ковид пропусница за угоститељске објекте од 20 часова проценат вакцинисаних међу младима у Србији повећан на 35 процената.

- Ја сам пре за то да уместо аргумента силе применимо силу аргумената и сигуран сам да нећемо имати ове сцене као у Европи - оценио је Тиодоровић.

Он је рекао да Кризни штаб још није донео никакву одлуку о јавном дочеку Нове године.

- Ми смо демократско друштво. Свако може да има свој став и предлог, али Кризни штаб то још није предложио, а Влада ће морати да донесе одлуку. За Егзит смо имали одличну организацију, а млади, иако нису били сви вакцинисани, били су тестирани. Да ли можемо то да применимо и да постигнемо такву контролу испред Скупштине? - упитао је Тиодоровић, коментаришући најаву заменика градоначелника Београда Горана Весића о јавном дочеку Нове године.
 

БОНУС ВИДЕО: Како је породиљама оболелим од корона вируса?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу