ДВЕ БЕБЕ НА РЕСПИРАТОРУ У ТИРШОВОЈ: Троје деце у критичном стању

Novosti online

29. 10. 2021. у 07:52

НА Универзитетској дечјој клиници "Тиршова" тренутно се налази троје деце са тешком клиничком сликом због вируса корона, а тренутно стање две бебе које се налазе на механичкој вентилацији је и даље критично.

ДВЕ БЕБЕ НА РЕСПИРАТОРУ У ТИРШОВОЈ: Троје деце у критичном стању

Фото: Принтскрин

- Ове две бебе о којима смо већ говорили налазе се на механичкој вентилацији, засада су стабилно. Витално угрожавајуће стање је код ове две бебе зато што захтевају интензивну негу и терапију. Иако је сада тешко проценити, надамо се да смо онај први део када је њихов живот висио о концу успели да стабилизујемо, али све док их не будемо одвојили од механичке вентилације и кренули узлазним током, причаћемо да су у тешком стању, јер и јесу - рекла је за ТВ Прва Др Снежана Рсовац.

Докторка наводи да је треће дете дијабетичар и да се налази на истом одељењу где се смештају ковид пацијенти ради лечења.

Да би се предупредило ово, докторка саветује да свако сноси појединачну одговорност, а то подразумева држање дистанце у затвореном простору и када је мала дистанца ношење маски и на отвореном, често прање руку и вакцинација.

Др Снежана Рсовац споменула је недавну студију која је доказала да су вакцинисани заражени од короне боловали мање дана и да су имали лакшу клиничку слику.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

БОНУС ВИДЕО:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛАВИМО ПРЕПОДОБНОГ ТЕОДОРА: Био је неверник, а онда му се живот преокренуо након једног догађаја