ПАЛМА У ЕГИПТУ: Код бедуина је време одавно стало, али су вакцинисани против короне (ФОТО)

Novosti online

27. 10. 2021. у 09:11

ЧЛАНОВИ српске делегације, на челу са председником Јединствене Србије Драганом Марковићем Палмом, у посети египатској регији Црвено море обишли су део највеће вруће пустиње на свету Сахаре који припада Египту.

ПАЛМА У ЕГИПТУ: Код бедуина је време одавно стало, али су вакцинисани против короне (ФОТО)

Фото: Новости

У делегацији која броји 144 члана највише има здравствених радника, из ковид зона из 18 здравствених установа из Србије. Они су данас током обиласка Сахаре, најпознатије светске пустиње, чија укупна површина одговара површини Кине, разговарали са бедуинима у бедуинском селу.

Бедуини су аутохтоно пустињско становништво.

- Ми смо данас за нашу делегацију организовали посету бедуинском селу усред пустиње. Највећи парадокс је тај што је за бедуине време одавно стало и они се нису бавили светским модерним технологијама, немају ТВ, немају друштвене мреже, ни ништа слично, али су вакцинисани против короне.

Као да је боље да имате што мањи прилив информација са разних места, посебно некомпетентних, како би се грађани у највећем броју вакцинисали.

Фото: Новости

 

У то су се данас уверили и лекари и медицинске сестре и техничари из Србије који су са нама у делегацији. Важно је рећи да су грађани Србије, захваљујући политици председника Александра Вучића, добродошли у све крајеве света, било да се ради о метрополи или пустињи - рекао је Драган Марковић Палма.

Иначе, чланови наше делегације су џиповима дошли до бедуинског села, где су им домаћини сервирали чај добродошлице, а након тога су имали прилике возити квадове и багије кроз пустињу, да би им усред пустиње био сервиран веома укусан ручак са водом и соковима, који се састојао од говеђег меса са роштиља, шпагета, кромпира, много разног поврћа са оријенталним зачинима.

Уз све то, ручак је био праћен наступом извођача тамошње музике. На крају програма, пошто су у српској делегацији и музичари, они су се прихватили хармонике и усред пустиње су српски здравствени радници заиграли српско коло.

Фото: Новости

 

Порука лекара и медицинских сестара и техничара из Србије гласи : "Ако могу бедуини да се сви вакцинишу против коронавируса, дајте да се што већи број грађана вакцинише, како бисмо смањили притисак на ковид амбуланте и ковид одељења и како бисмо уједно могли да више времена посветимо и нон-ковид пацијентима."

Фото: Новости

 

Наши здравствени радници, од којих њих 95 посто од присутних никада није било у Египту, а 100 посто никада није било у пустињи, у глас истичу да је ово путовање незаборавно, а посебно сусрет са пустињом и бедуинима, те да је то нешто што ће их још спремније вратити у ковид зоне по повратку у Србију, који је заказан за суботу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НОВОСТИ

 

БОНУС ВИДЕО:

TRUBAČI ZA NESVRSTANE: Evo kako je izgledala večera za goste u Skupštini Srbije

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)