КОН О ПРЕТЊАМА И УВРЕДАМА: Нисам уплашен, али забринут јесам - Спреман сам да се жртвујем за Србију

Танјуг

27. 10. 2021. у 09:12

ЧЛАН Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да није уплашен, али да јесте забринут због претњи и увреда које добија, нагласивши да је патриота и да је спреман да се жртвује за Србију.

КОН О ПРЕТЊАМА И УВРЕДАМА: Нисам уплашен, али забринут јесам - Спреман сам да се жртвујем за Србију

Фото: Принтскрин РТС

- Нисам уплашен, али забринут јесам. Није пријатно то доживљавати уз породицу, најблаже речено то је потпуно неприхватљиво - рекао је Кон за ТВ Прва.

Како каже, и раније је доживљавао разна довикивања на улици, за разлику од његовог колеге Бранимира Тиодоровића који је изјавио да није имао таква искуства.

Кон је казао да, имајући у виду његово порекло, у увредама има и антисемитизма, али да се у Србији осећа као у својој земљи и да је патриота и спреман на жртву.

- Нисам очекивао да ће неком да падне на памет да направи овакав перформанс. Међутим, иако је реч о перформансу, јасно је да се одређени насилници сматрају херојима који могу да ме нападну било где - рекао је Кон.

Навео је да су му узвици "Менгеле" најтежи, јер је, како каже, реч о нацистичком озлоглашеном злочинцу који је као лекар радио експерименте, а то је, каже, потпуно супротно од његовог бића.

- Та увреда је жестока и велика, да не кажем како то делује на неког ко не зна ништа о епидемиологији која се бави изучавањем популације, чувањем здравља становништва - навео је Кон.

За коментаре да не ради са пацијентима каже да су бесмислени.

- Имам толико пацијената из времена када сам радио у општој медицини, који ми се и данас јављају. Кад човек то сагледа не зна шта да каже на овакве изливе беса - рекао је Кон.

Навео је да су ковид пропуснице заштита здравља и привремена мера да се спречи преношење вируса.

- Зликовац је вирус. Највећи проблем је то што су се они сврстали уз вирус, бране вирус тиме што спречавају вакцинацију, људи остају невакцинисани и вирус остаје у животу. Не верујем да то раде свесно, али је чињеница да се то дешава - рекао је Кон.

Поручио је да једино вакцинација обезбеђује да се вирус потисне и да они који су против вакцинације директно подржавају опстанак болести.

Кон је истакао да је држава обезбедила вакцине за све грађане наше земље.

Навео је да се неповерење у Кризни штаб градило на разне начине и додао да сви који су активно учествовали у рушењу поверења у Кризни штаб помажу антиваксерима који су на терену.

- Нећу никог конкретно да прозивам, али они ће се сами препознати - рекао је Кон.

Кон је поручио да у овој ситуацији морамо да будемо потпуно мирни.

- Ја морам да потиснем све негативне емоције и да наставим даље да радим. Најважније је да схватимо да излаза из ове ситуације без вакцинације нема, а под тиме не мислим само на једну дозу него докле год то буде потребно - рекао је Кон.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)