KОСМЕТ КАО БАЛКАНСКИ ХАРТЛАНД: Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на Jутјуб каналу КЦНС

Новости онлине

26. 10. 2021. у 08:02

ТЕМА за коју Вукашиновић наводи да се сама наметнула након прошломесечног предавања о америчкој дипломатији јесте расветљавање ставова и поступака Савета за иностране послове према Југославији.

KОСМЕТ КАО БАЛКАНСКИ ХАРТЛАНД: Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на Jутјуб каналу КЦНС

Фото: КЦНС

СИО се од оснивања 1921. године у оквиру стратешких концепција о преуређењу света озбиљно бавио територијом коју данас називамо постјугословенским простором. Међутим, дијаметрално супротни односи који се огледају у подршци при формирању КСХС и саучесништву у процесу разбијања Југославије деведесетих година прошлог века, у овом предавању сагледани су кроз призму важних докумената и геополитичких стратегија великих сила.

Тумачећи прилике попут тајног споразума чији су потписници били Рузвелт и краљ Петар II, америчке подршке унитарној Босни и Херцеговини, па и „ужасне медијске сатанизације српског народа деведесетих година", Вукашиновић закључује да је јасно зашто смо брутално бомбардовани 1999. и због чега се простор Косова и Метохије може назвати „балканским Хартландом".

Предавање новинара и публицисте Милорада Вукашиновића на тему „СИО о Југославији (1921-2021) – други део" (25. 10. 2021) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЋЕРКА ГОСПОДИНА БИНА: Лепотица променила презиме због очеве прељубе