ВАЖНО ЗА СВЕ ЂАКЕ: Ево по ком ће моделу деца ићи у школу следеће недеље

Љ.Б.

15. 10. 2021. у 10:39

ТИМ за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа донео је одлуку да се други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава од понедељка, 18. октобра 2021. године примењује у средњим школама на територији три локалне самоуправе: Београд, Врњачка Бања и Шабац.

ВАЖНО ЗА СВЕ ЂАКЕ: Ево по ком ће моделу деца ићи у школу следеће недеље

Илустрација/ Фото И. Маринковић

Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Пре доношења одлуке за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковида-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења и група која су прешла на други и/или трећи модел наставе услед оболевања ученика.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“, које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“, у недељи од 7. октобра до 13. октобра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 3.442 (0.45%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије укупно је 63 (0.16%) одељења (16 и мање ученика) која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 909 (2.31%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 132 (0.33%) групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 24. МАЈ: Топло и нестабилно, могући локални пљускови са грмљавином