ВУЛИН У АУСТРИЈИ: Министар обишао аустријску специјалну јединицу „ЕКО Кобре“

Танјуг

05. 10. 2021. у 13:21

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који се налази у радној посети Аустрији, данас је са својим аустријским колегом Карлом Нехамером обишао специјалну јединицу аустријске полиције „ЕКО Кобре“.

ВУЛИН У АУСТРИЈИ: Министар обишао аустријску специјалну јединицу „ЕКО Кобре“

Фото: Министарство

Министри Вулин и Нехамер на стрелишту ове специјалне јединице у Хохфилцену присуствовали су тактичкој вежби на којој су „специјалци“ аустријске полиције приказали вештине и способности у употреби експлозива и специјалних возила, као и обуку паса.

Нагласили су значај заједничких обука српске Специјалне антитерористичке јединице и аустријске специјалне јединице „ЕКО Кобре“ и договорили њихово даље интензивирање.

Министар Вулин је нагласио да су у борби против тероризма и организованог криминала размена искустава специјалаца две земље и усавршавање нових знања и метода изузетно значајни.

Криминалци, како је навео, свакодневно усавршавају нове методе и начине за чињење кривичних дела, зато наше полиције, посебно специјалне јединице, морају бити корак испред њих, спремне да адекватно и ефикасно одговоре на сваку безбедносну претњу.

У оквиру посете најважнијој аустријској антитерористичкој јединици „ЕКО Кобре“, српској делегацији приказани су оружје, униформа и тактичка средства која користе припадници ове јединице.


Запратите Nportal на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ТЕЛО МАТЕЈА ПЕРИША ДОПРЕМЉЕНО У СПЛИТ: Познато када ће бити сахрањен трагично преминули младић