МИНИСТАР ВУЛИН НА ОТВАРАЊУ СПОРТСКИХ ИГАРА: Ако хоћеш да видиш како се развија једна земља, погледај каква јој је полиција

Novosti online

02. 09. 2021. у 18:13

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас на свечаном отварању 10. Спортских игара Независног синдиката полиције да је разлог постојања сваке државе да обезбеди мир, ред, сигурност, сачува имовину и част сваког човека, што без јаке полиције није могуће.

МИНИСТАР ВУЛИН НА ОТВАРАЊУ СПОРТСКИХ ИГАРА: Ако хоћеш да видиш како се развија једна земља, погледај каква јој је полиција

Фото: МУП

- Када је српска полиција јака и задовољна, онда грађани Србије могу да кажу да су и они јаки и задовољни. Никада полиција није боља или лошија од државе, она је онаква каква је држава. Ако хоћеш да видиш како се развија једна земља, погледај каква јој је полиција - рекао је министар Вулин у Врњачкој Бањи.

Истакавши да је поносан на заједнички труд, министар је подсетио да је заједно са Независним синдикатом полиције, Министарство у протеклих 10 месеци повећало премије осигурања, зараде, да нема дуговања када су у питању давања МУП-а, да је значајно повећан обим награђивања и да су деци страдалих припадника, на шта је посебно поносан, дате посебне стимулације, јер о њима треба да бринемо и чувамо их.

Указао је да се опрема полицијских службеника континуирано обнавља – Нећу да видим полицајца зарозаног и исцепаног, јер ни Србија није таква.

Министар је рекао да се ради на појачавању здравствене заштите запослених, да ће бити више станова из пројекта који је покренуо председник Републике Србије Александар Вучић са којим се по први пут од социјализма стамбено питање полиције решава организовано.

Говорећи о борби портив организованог криминала, министар је истакао да је полиција разбила озбиљне организоване криминлане групе и да ће тај посао наставити, јер нема великих и малих дилера.

- Сваку битнагу која уђе у школско двориште са једним грамом марихуане треба хапсити и затварати као да је ушао са килограмима, јер тај један грам може убити једно дете, а то је злочин за који треба и мора да одговара - нагласио је министар Вулин.

Председавајући Председништва Независног синдиката полиције Веселин Николић казао је да кабинет министра и тај синдикат имају заједнички циљ - задовољан полицајац и безбедна Србија.

Николић је рекао да је поносан на организацију Спортских игара која се одржава захваљујући 16.169 чланова овог јединог, како је навео, репрезентативног синдиката у Министарству унутрашњих послова.

- Стојим поносно пред колегама из суседних земља који су поносни што су део ове манифестације и увек су добродошли. Поносни смо и што је министар Вулин са нама - рекао је Николић.

Током церемоније свечаног отварања колегама из региона уручене су захвалнице, а успешне спортске игре и победу најбољем пожелели су представници Македонског полицијског синдиката, Независног синдиката дјелатника Републике Хрватске, Синдиката Управе полиције Црне Горе, Савеза синдиката полицијских органа Босне и Херцеговине, Синдиката државне агенције за истрагу и заштиту СИПА Босне и Херцеговине, Синдиката полиције Хрватске и војног синдиката „Гвоздени пук“.

БОНУС ВИДЕО

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшено 10 осумњичених за производњу и продају наркотика

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)