НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ДЕЧАКУ ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА: Још увек је у јединици интензивне неге у Клиничком центру Ниш

Новости онлајн

16. 08. 2021. у 10:05

ДЕЧАК (7) из Владичиног Хана, ког је отац пре 14 дана урадио аутом, и даље је на болничком лечењу у Клиничком центру Ниш, и његово стање је непромењено.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ДЕЧАКУ ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА: Још увек је у јединици интензивне неге у Клиничком центру Ниш

Фото: Ј. Ћосин

- Стање је стабилно, добро је, још увек у јединици интензивне неге - речено је у Клиничком центру Ниш.

Он је пре десетак дана скинут са механичке вентилације, а у КЦ Ниш је збринут због озбиљности задобијених повреда. Имао је прелом ребара, плућне марамице, мале карлице, као и повреду главе.

Подсећамо, дечак је на импровизованом паркингу чучнуо иза аута да завеже пертлу, отац га није видео и ударио га је БМW-ом.

Адвокат Иван Симић објашњава да се највероватније ради о нехатној ситуацији.

- Не знамо да ли је угрозио безбедност саобраћаја, а тиме и свог сина који је добио повреде на самом паркингу. Отац подлеже кривичном гоњењу јер је дошло до тешке телесне повреде и може да буде подложан кривичном гоњењу уколико дође до смрти детета. Висина казне зависи од тога које ће му дело бити стављено на терет и може да буде у распону од неколико месеци до неколико година - каже адвокат.

Ипак, како истиче, ситуација није тако једноставна.

- Ситуација је специфична и није толико честа. Последице тешко погађају починиоца дела, односно оца, те има места за примену института ослобођења од казне. Уколико буде проглашен кривим може да буде ослобођен уколико је у питању стварни нехат и нема његове посебне кривице јер је он у овом случају и окривљени и оштећени, с обзиром на то да је у питању његово малолетно дете. То се у правном термину назива конфузија - додаје Симић.

Истиче да у обзир морају да се узму све околности.

- Потребно је да се утврди да ли се ради о нехату или непажњи. Отац може да подлеже кривичној одговорности уколико се утврди да је возио у алкохолисаном стању, да није поштовао саобраћајне прописе, или није обратио довољну пажњу, што је резултовало тешким телесним повредама по његово дете - закљчује.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Слушај најновије вести и најбољу музику на радионовости.цом