РХМЗ ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: У наредних сат времена град, киша и ветар - Олуја креће према једном делу Србије

Novosti online

05. 08. 2021. у 13:31

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење за премештање олујног невремена од Златиборском ка Колубарском округу.

РХМЗ ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: У наредних сат времена град, киша и ветар - Олуја креће према једном делу Србије

Фото: Танјуг

- У наредних сат времена облачност са плјусковима, грмлјавином, локалном појавом града и јаког ветра, која је захватила северозапад Златиборског, премештаће се ка Колубарском округу.

Такође, РХМЗ је нешто раније најавио локалне пљускове и грмљавину на подручју Војводине и Западне Србије.

- У наредних сат времена на подручју Војводине и западне Србије местимично киша или локални плјускови са грмлјавином, уз појачан ветар у зони плјуска. На ширем подручју Београда у наредних сат времена краткотрајна киша или плјусак са грмљавином - наведено је.

Фото: РХМЗ

У Београду је нешто после 13 сати почео пљусак.

Како је и јутрос најављено, данас се локално очекују и краткотрајне временске непогоде: велика количина падавина за кратак временски период, појава града и краткотрајно олујни ветар - стоји у упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

На снази су данас три метеоларма - жути, наранџасти и црвени. Наранџасти је на снази у Бачкој, Срему, Београду, Западној Србији, Шумадији, Поморављу и на Косову и Метохији, а црвени у источној и југоисточној Србији где се и очекују највише температуре. Жути ће бити само у Банату и југотзапасној Србији.

Сутра ће Србија коначно моћи да одахне пошто ће после дужег времена у већем делу Србије на снази бити зелени метеоаларм, и жути у крајевима где се очекује грмљавина.

Србија би данас, тако, требало да заврши четврти топлотни талас који ју је погодио овог лета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце