ВОДА У ДЕЧАНИМА ЈЕ НАМЕРНО ЗАТРОВАНА? Више од 800 особа се јавило лекару, огласио се и градоначелник

Танјуг

12. 07. 2021. у 18:35

ГРАДОНАЧЕЛНИК Дечана Башким Рамосај изјавио је данас да се други пут за месец дана дешава тровање водом, што доводи до сумње да је оно можда намерно, али напомиње да то ипак морају да потврде надлежни органи.

ВОДА У ДЕЧАНИМА ЈЕ НАМЕРНО ЗАТРОВАНА? Више од 800 особа се јавило лекару, огласио се и градоначелник

Фото: Depositphotos

Чак 823 особе примљене су од суботе у Центар за медицинску заштиту у Дечанима са симптомима тровања пијаћом водом, а Рамосај је каже да су у почетку сумњали да је реч о сезонској болести, али да се, услед повећањавања броја пацијената, дошло до претпоставке да је разлог вода.

Он је, како преноси Косово онлајн позивајући се на Коха диторе, нагласио да су предузете све мере како би се пронашао узрок тровања.

- Вода коју 10 села користи преко истих цеви не сме да се користити. Позвали смо тужилаштво, полицију, РВЦ Хидродрини да истраже ситуацију. До сада су први резултати показали да је вода била хемијски чиста, али морамо сачекати биолошку анализу из лабораторије која се очекује у вечерњим сатима. Затим мора да се уради додатна експертиза како би се тачно знало шта се догодило. Лабораторија ће дати тачан одговор - рекао је Рамосај.

Уколико се докаже да је било тровања водом, Рамосај је најавио да ће се предузети законске и административне мере против водовода.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића