ПРЕД ЗДРАВСТВЕНИМ СИСТЕМОМ НОВИ ИЗАЗОВ: Министар Лончар - Корона још није прошла!

Танјуг

14. 06. 2021. у 11:45

МИНИСТАР здравља Србије Златибор Лончар изјавио је данас да је ситуација у здравственом систему под контролом кад је реч о корона вирусу, и да је сада циљ помоћи што више људима с другим обољењима, чије је лечење трпело због ковида, али и упозорио да пандемија још није прошла и замолио све грађане да се не опуштају.

ПРЕД ЗДРАВСТВЕНИМ СИСТЕМОМ НОВИ ИЗАЗОВ: Министар Лончар - Корона још није прошла!

Фото: Принтсцреен

На питање каква је ситуација у здраственом систему, Лончар је рекао да је тренутно под контролом, што значи да нема већих проблема у вези с корона вирусом и да је циљ да сви пацијенти оболели од ковида који захтевају хоспитализацију, а којих је сада нешто више од 400, добију места у болницама која су одређне за то.

- Али, не заборативе да има и других пацијената, којих је много више, а који су чекали до сада да дођу на ред, на дијагностику, да легну у болницу, да им се раде интервенције које нису биле хитне... Сада све капацитете српског здравства реорганизујемо у један систем, и за пацијенте који нису ковид позивитвни - рекао је Лончар новинарима.

То је, како је оценио, нови изазов пред здравственим системом, да се помогне што већем броју пацијената, ковид негативних а са другим обољењима, што ће, додаје, трајати.

- Ако ме питате да ли сам сигуран да је корона прошла - нисам сигуран. Немам гаранције и сходно томе пратићемо ситуацију из дана у дан - рекао је министар.

Лончар је апеловао на све грађане да се не опуштају превише.

- Јасно је да смо се сви ужелели нормалног живота, али још није време за то. Морамо да водимо рачуна, да носимо маске, пре свега, да се вакцинишемо. То је једини начин и излаз, да ставимо пандемију под контролу и да кажемо у неком моменту да смо проблем решили или да смо близу повраку нормалном животу -  рекао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАРДИОХИРУРЗИ УКЦС ПРВИ ПУТ ОПЕРИСАЛИ У НОВОЈ САЛИ: Малим резом поправили срце које куца