ПОГЛЕД НА ПРИРОДУ МОЖЕ ДА ЛЕЧИ: Како да што лакше ваш организам производи витамин Д

В. Н.

03. 12. 2021. у 15:17

ЗА оно што би свакако била једна од најкориснијих превентивних мера - боравак у природи, људи водећи модеран живот, пут обавеза и стреса, углавном немају времена.

ПОГЛЕД НА ПРИРОДУ МОЖЕ ДА ЛЕЧИ: Како да што лакше ваш организам производи витамин Д

Фото Shutterstock

Када, након дугог и напорног радног дана, ипак, нађете времена да изађете у природу, вероватно осетите да вам се ум и тело опуштају.

Докторка Kristen Willeumier, неуронаучник и аутор књиге Biohack Your Brain, ставља нагласак на важност боравка у природи. Кристен истиче да је природа добра за здравље срца, помаже у производњи витамина Д, олакшава дисање, служи као предах од технологије и истовремено лечи душу и тело.

Природу заправо можемо доживети као својеврсно терапијско лечење и благодат за управљање здрављем, као и опуштање уморног ума. Боравком у природи лако ћете умањити стрес али и побољшати имунитет. Доказано је да је шетња у природи благотворна за мозак, побољшава памћење и помаже да останете фокусирани.

Бројне студије потврдиле су да чак и поглед на природно окружење има мноштво позитивних ефеката. Тако особе које имају поглед на дрвеће кроз прозор куће или канцеларије, имају више стрпљења према обавезама или деци. Деца која у школи имају прилику изаћи на одмор у близини дрвећа, доказано су продуктивнија и постижу боље резултате. Пацијенти који у болницама имају поглед на природу, брже се опорављају и осећају здравије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)