КО СЕ ДРУГИ ПУТ ЗАРАЗИ КОРОНОМ ИМА БЛАЖЕ СИМПТОМЕ: Енглеске студије показују да код реинфицираних има мање вирусних патогена

Танјнуг

29. 07. 2021. у 15:10

ЉУДИ који други пут оболе од ковида-19 вероватно ће имати мање вирусних патогена у себи, што значи да ће имати и блаже симптоне, показала је научна студија рађена у Енглеској.

КО СЕ ДРУГИ ПУТ ЗАРАЗИ КОРОНОМ ИМА БЛАЖЕ СИМПТОМЕ: Енглеске студије показују да код реинфицираних има мање вирусних патогена

Фото Танјуг

Од 19.470 људи који су прележали ковид потврђено је 195 реинфекција, а према подацима Канцеларије за националну статистику (ОНС), која је спровела истраживање.

Од реинфицираних, 48 је имало већу количину патогена, пренео је Скај њуз.

Анализе су такође показале да је 99 одсто позитивних, озбиљнијих случајева који су у јулу откривени повезано са делта сојем, у поређењу са 92 одсто из јуна и 46 одсто из маја.

Наводи се да људи који имају "јачи позитиван тест" имају већу количину патогена и већа је вероватноћа да ће имати "класичне" симптоме, као што су кашаљ, мучнина и главобоља, а не само губитак чула мириса и угуса или гастроинтестиналне проблеме, као што су болови у стомаку, дијареја и повраћање.

Истраживањем је утврђено и да једна од четири младе особе која се тестира позитивно на ковид више не поштује правила о самоизолацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)