БОКСЕР ДОНИРА БУБРЕГ: Шампион из Никшића одлучио да помогне суграђанки, пробуђена нада да је нови живот, без дијализе, могућ

В. КАДИЋ

22. 05. 2021. у 11:00

НИКШИЋАНИН Ратко Драшковић, боксерски шампион, одлучио је да донира бубрег суграђанки Радмили Раичевић и уврсти се у колону хуманиста овог града.

БОКСЕР ДОНИРА БУБРЕГ: Шампион из Никшића одлучио да помогне суграђанки, пробуђена нада да је нови живот, без дијализе, могућ

Фото Приватна архива

Пре њега у том реду су се нашле Татјана Вукићевић и Константина Војиновић, док се Милан Бојичић припрема за тај подвиг.

- Када сам се одлучио на овај корак, отишао сам код др Андрије Вујовића, саопштио му шта намеравам да урадим и питао га коме је мој бубрег најпотребнији. Рекао ми је да је то Радмила и тако је све почело. Једина ми је жеља да Рада поново почне нормално да живи, без дијализе, и да јој се врати осмех на лице - каже Драшковић.

Радмилина и његова борба почела је пре годину и по, али су пандемија и ковид 19 све пореметили, тако да трансплантација није још урађена.

УПЛАТА

ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ће бити обављена на клиници "Ацибадем" у Турској, а људи добре воље средства за трансплантацију могу уплатити на жиро рачун: Аддико банк А.Д. 555000900332678870, као и на девизни рачун Аддико банк А.Д.МЕ 25555000900332680713.

- Урадили смо све налазе, типизацију и све нам се поклапа - наставља Драшковић.

- Верујем да ће трансплантација бити урађена, да ћемо обоје добро проћи и да ће Рада заборавити све ружне и тешке тренутке. Када сам породици рекао шта намеравам, у почетку су били збуњени, али од тог момента имам њихову пуну подршку. Нисам желео да због овог мог чина дижем помпу, нити да се било где ова прича појави. Међутим, како је Радмили потребан новац за трансплантацију, морао сам да пристанем и да име донора буде објављено.

Осмех се вратио на Радмилино лице и нада да ће се и њен живот коначно нормализовати.

- Пробудила се нада и вера да је нови живот, без дијализе, могућ. У почетку неверица, затим неки чудан осећај, а сада срећа и нада да ме чека нови живот. На дијализу бубрега идем од 2018. године - прича Радмила која нестрпљиво чека да се цео посао што бре обави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)