УБИО БРАТА ОД СТРИЦА, ОСУЂЕН НА 13 ГОДИНА: У Вишем суду у Бијелом Пољу изречена пресуда Миленку Бојићу (54) из Колашина

М. С.

20. 05. 2021. у 13:23

КРИВИЧНО веће Вишег суда у Бијелом Пољу, којим је председавао судија Иван Адамовић, осудило је на 13 година затвора због кривичног дела убиства Миленка Бојића (54) из Колашина, док је његов брат Марко Бојић (62), кога је оптужница Вишег државног тужилаштва, теретила да је починио кривично дело убиства у саизвршилаштву, због недостатка доказа ослобођен кривице.

УБИО БРАТА ОД СТРИЦА, ОСУЂЕН НА 13 ГОДИНА: У Вишем суду у Бијелом Пољу изречена пресуда Миленку Бојићу (54) из Колашина

Фото: Б.Д.

Према наводима оптужнице, они су 16. марта 2019 године у селу Редице, општина Колашин, убили брата од стрица, пензионисаног медицинског техничара Ранка Бојића (62) из Подгорице.


Тужилац је теретио два брата да су после једне од бројних свађа брата од стрица изударали каменом и дрвеном мотком, наневши му тешке повреде међу којима и фрактуру лобање. Потом су га  бацили низ падину, а његово беживотно тело пронађено је сутрадан поред пута. Убрзо су ухапшени, а на ливади на којој је дошло до окршаја пронађени су окрвављена мотка и камен.

У истрази, а и на суђењу, оба брата су преузимали кривицу на себе. Сваки од њих је тврдио да је он ударио брата од стрица мотком, како би заштитио оног другог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)