ИЗАЗОВ САШЕ КУЛИНОВИЋА: За дан 22 пута од Суторине до Жвиња, као савладати Монт Еверест

В. В.

19. 05. 2021. у 17:42

НОВЉАНИН, дугогодишњи планински маратонац Саша Кулиновић осмислио је нови атрактивни изазов, и као и увек целој причи дао хуманитарни карактер.

ИЗАЗОВ САШЕ КУЛИНОВИЋА: За дан 22 пута од Суторине до Жвиња, као савладати Монт Еверест

Фото: Фејсбук

Реч је о индивидуалном изазову за најиздржљивије под називом Еверестинг- који подразумева да успон дужине 3,15км са висинском разликом од око 400м савлада у континуитету 22 пута- То значи да треба да препешачи око 70км у успону од укупно 8900м. Све треба урадити током 24 сата без прекида, а није дозвољено ни спавање нити паузирање акције. Реализација ове акције планирана је за суботу, 22. маја од моста на реци Суторини до цркве Светог Илије на Жвињама, на надморској висини од 410м.

Еверестинг је активност у којој се бициклиста или тркач пење и спушта низ планински успон одређени број пута, како би се попео на висину од 8848 метара што је надморска висина Монт Евереста.

Фото: Фејсбук

Мост на Суторини

Херцегновска хуманитарка Зорица Дракулић Видаковић продаваће сваких стотину метара овог успона а приход је намењен за Фондацију "Ива Бијелић".

На мосту на реци Суторини биће организован камп, у коме ће бити постављен шатор за одмор са освежењем, где ће бити припремана храна И организована подршка, масажа, хлађење ногу, пресвлачење, допуна ранца... По завршетку овог необичног подухвата подаци о учеснику се шаљу се на сајт и име Новљанина Саше Кулиновића остаје верујемо уписано на списку славних (Hall Of Fame), на линку:  https://everesting.cc/hall-of-fame.

За сада је само бициклиста Данило Вукчевић из Подгорице успео да савлада ово такмичење са собом, властитом кондицијеом, спремношћу па и храброшћу.

Организацију овог догађаја подржали су Општина Херцег Нови и компанија Ред Бул.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)